‘Movistar weet Carapaz te behouden en polst Fuglsang’
foto: Cor Vos
donderdag 6 juni 2019 om 09:21

‘Movistar weet Carapaz te behouden en polst Fuglsang’

Richard Carapaz blijft bij Movistar voor een flink verbeterd salaris. Dat meldt de Spaanse krant Marca. Bij de Spaanse formatie staan Nairo Quintana (Arkéa-Samsic) en Mikel Landa (Bahrain Merida) voor een vertrek. Ondertussen zou Movistar een lijntje uitgegooid hebben bij Jakob Fuglsang.

Het nieuwe contract dat Giro-winnaar Carapaz tekent zou zijn voor een jaarsalaris van één miljoen euro, tegenover de 150 duizend euro waarvoor hij nu op de loonlijst staat. Op dit moment is het plan dat hij volgend jaar zijn titel verdedigt in Italië en niet als kopman naar de Tour de France gaat.

Team Ineos had naar verluidt een meerjarig contract voor anderhalf miljoen euro per seizoen klaar liggen voor Carapaz, maar nu lijkt Movistar-baas Eusebio Unzué (mede met het geld dat overblijft door het aanstaande vertrek van Quintana en Landa) de Ecuadoriaan toch overgehaald te hebben om te blijven.

Transfergekte: Fuglsang, Mas, Landa, Bilbao, Barguil…
De geruchten rondom Movistar zorgen voor een heuse transfergekte op het hoogste niveau. Jakob Fuglsang (34) is namelijk bij Unzué aangeboden. De Deense winnaar van Luik-Bastenaken-Luik loopt uit zijn contract bij Astana, waarvoor hij komende maand de kopman is in de Tour de France.

De interesse van Movistar in de talentvolle Spaanse klimmer Enric Mas schijnt er al lang te zijn. Hij zou na dit seizoen overkomen van Deceuninck-Quick-Step om een van de nieuwe leiders te worden van de blauwe armada van de Unzué. Wereldkampioen Alejandro Valverde zal zijn huidige ploeg trouw blijven.

Daartegenover staat het bijna zekere vertrek van Mikel Landa naar Bahrain Merida, waar Vincenzo Nibali vertrekt voor een contract bij Trek-Segafredo. Landa zou José Joaquin Rojas (Movistar) en Pello Bilbao (Astana) meenemen. De miljoenentransfer van Quintana naar Arkéa-Samsic is al zo goed als rond. Warren Barguil, momenteel de kopman bij de Franse ploeg, mag uitkijken naar een nieuwe werkgever. Marca maakt ook melding van de keuze van Ilnur Zakarin voor CCC en Mattia Cattaneo die Androni Giocattoli-Sidermec inruilt voor Astana.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.