Wielertransfers 2020: Opleidingsploeg UAE Emirates, Hulgaard, Arkéa-Samsic
UAE Emirates-manager Joxean Fernández - foto: Cor Vos
maandag 30 september 2019 om 19:10

Wielertransfers 2020: Opleidingsploeg UAE Emirates, Hulgaard, Arkéa-Samsic

Update De transfermarkt draait nog altijd op volle toeren, al beginnen de plekjes wel schaars te worden. Er zijn weer diverse transfernieuwtjes naar buiten gekomen. WielerFlits bundelt de transfers en geruchten in de rubriek ‘Wielertransfers 2020’.

UAE Emirates

De UCI heeft WorldTour-ploegen verplicht om te investeren in een opleidingsploeg, dan wel een jongerenploeg waaraan de formatie steun geeft. UAE Emirates kiest ervoor om een eigen jeugdploeg op de richten, in samenwerking met het Colombiaanse Avinal-GW-El Carmen de Viboral. Dat is dit weekend bevestigd tegenover A Puro Pedal Colombia.

De ploeg zal worden aangestuurd vanuit Medellín. “We kregen de vraag of we een opleidingsploeg kunnen oprichten. Een project om talent te zoeken”, aldus Gabriel Jaime Vélez. “We zullen ook in Europa enkele wedstrijden rijden. We hebben al vijf, zes renners aan boord en zijn dicht bij het aantrekken van enkele andere renners. We zoeken ook nog naar types die we niet hebben en hopen dat dat slaagt.”

Bij UAE Emirates is Joxean Fernández, ook wel ‘Matxin’ genoemd, sinds vorig jaar de algemeen manager. De Spanjaard heeft in zijn vorige rol als scout van onder meer Quick-Step veel Colombiaanse renners naar Europa overgehaald. Het is dus ook niet gek dat zijn huidige ploeg ook nu voor Colombia kiest.

Morten Alexander Hulgaard
Uno-X heeft zich voor komend seizoen versterkt met Morten Alexander Hulgaard. De nog maar 21-jarige Deen komt over van ColoQuick, waar hij dit seizoen al een etappe wist te winnen in de Tour de la Mirabelle. Ook werd hij een keer tweede in een etappe van de Tour de l’Avenir. Hij tekent voor twee jaar in Noorse dienst.

Arkéa-Samsic
Bij Arkéa-Samsic blijven de nieuwkomers binnendruppelen. Donavan Grondin (19, van Vendée U) en Matis Louve (20, van VC Rouen 76) zijn de nieuwste aanwinsten voor de toekomstige ploeg van Nairo Quintana. Grondin tekent voor drie jaar en Louve voor twee seizoenen. “Deze jongeren zijn interessant omdat ze hun grenzen nog niet kennen. Die frisheid is goed voor de hele groep”, aldus ploegmanager Emmanuel Hubert.

“Donavan en Matis zijn de lichtpuntjes van het Franse wielrennen. Matis is een puncheur die goed kan klimmen. Hij werd derde op het beloftenkampioenschap van Frankrijk en won een rit in de Ronde de l’Isard”, zegt Hubert. “Donavan wint aan kracht sinds zijn juniorentitel op het Frans kampioenschap 2015. We steunen hem in voorbereiding op weg naar de komende Olympische Spelen op de baan.”

Vital Concept-B&B Hotels
Bij een andere Franse formatie worden om de haverklap contractverlengingen bekendgemaakt. Maxim Cam en Kris Boeckmans zijn de meest recente renners die hun contract hebben verlengd. Volgend jaar gaat de ProConti-ploeg door het leven als B&B Hotels-Vital Concept.

Update – Total Direct Energie
Bij de ProContinentale formatie van Niki Terpstra is Marlon Gaillard gepresenteerd. De inmiddels 23-jarige Fransman komt over van Vendée U en heeft een profcontract voor twee jaar getekend. In 2016 en 2018 was hij ook al actief voor Direct Energie, maar toen als stagiair. Dit jaar werd Gaillard onder meer tweede in de Ronde de l’Oise. Ook won hij er een etappe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.