Wielertransfers 2020: Óscar Sevilla, Maria Giulia Confalonieri, Tanja Erath
foto: Cor Vos
maandag 11 november 2019 om 16:22

Wielertransfers 2020: Óscar Sevilla, Maria Giulia Confalonieri, Tanja Erath

Update Het wegseizoen mag dan voorbij zijn, de geruchtenmolen blijft onverminderd hard draaien en ook blijven diverse bevestigde transfers binnendruppelen. WielerFlits zet ze op een rij in de rubriek Wielertransfers 2020.

Óscar Sevilla
Óscar Sevilla vierde in september zijn 43e verjaardag, maar van een afscheid van de wielersport wil de Spanjaard nog niet weten. Volgens Ciclo21 heeft hij namelijk bijgetekend bij Medellin, voor zijn vierde seizoen bij de Colombiaanse continental-ploeg. Sevilla maakte vooral begin jaren 2000 furore als klassementsrenner en werd daarin vice-winnaar van de Vuelta a España. Sinds elf jaar maakt hij deel uit van het continentale circuit, maar nog altijd duikt hij op in uitslagen van de grotere koersen. Zo werd hij dit jaar nog tweede in de .HC-koers Tour of Qinghai Lake.


Update – Maria Giulia Confalonieri
WNT-Rotor heeft de komst van de Italiaanse Maria Giulia Confalonieri afgerond. De 26-jarige renster komt over van Valcar Cylance, waar ze de afgelopen twee seizoenen voor uitkwam. De Europese kampioene op de puntenkoers zal in 2020 de baan en de weg combineren, want ook voor haar zijn de Olympische Spelen in Tokio een van de hoofddoelen. Bij WNT-Rotor wordt ze ploeggenote van de Nederlandse sprintster Kirsten Wild. Confalonieri gaat een rol spelen in de sprintvoorbereiding en zal in dienst rijden in de klassiekers.


Tanja Erath
Canyon//SRAM heeft het contract van Tanja Erath met een jaar verlengd. De Duitse (30) voegde zich twee jaar geleden bij de Duitse formatie, nadat ze de Zwift Academy-finale (een eSports-project van de ploeg) had gewonnen. Dit jaar eindigde ze onder meer vijfde in de BeNe Ladies Tour en zesde in de WorldTour-koers Tour of Guangxi. “Ik wil graag blijven verbeteren en meer vertrouwen krijgen in mijn kwaliteiten als renner. De opwaartse lijn in mijn leercurve van de afgelopen twee jaar wil ik graag voortzetten”, aldus Erath.

Ook Eraths ploeggenote Alena Amialiusik tekende bij. De Wit-Russische, in 2015 winnares van de wegwedstrijd bij de Europese Spelen, rijdt al vijf seizoenen bij Canyon//SRAM.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.