Wielertransfers 2021: EF Pro Cycling, Mottier, Jauregui, TIBCO-SVB
foto: Cor Vos
vrijdag 13 november 2020 om 16:45

Wielertransfers 2021: EF Pro Cycling, Mottier, Jauregui, TIBCO-SVB

Update Het nieuwe jaar nadert en dat betekent dat de plekjes bij wielerploegen schaars worden. Sommige renners zijn nog naarstig op zoek naar een nieuwe werkgever. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton.

Daniel Arroyave
Als we het Britse Cyclingnews mogen geloven, zal Daniel Arroyave volgend seizoen uitkomen voor EF Pro Cycling. De nog altijd maar 20-jarige Colombiaan won dit jaar de nationale wegtitel bij de beloften. Een jaar eerder reed hij al enkele kleinere Europese rittenkoersen zoals de Ronde van Hongarije en de Sibiu Cycling Tour.


Justin Mottier 
Dat Justin Mottier moet vertrekken bij B&B Hotels-Vital Concept, was al een tijdje bekend. De 27-jarige Fransman heeft nu echter laten weten dat hij volgend jaar niet zal uitkomen op het hoogste niveau. Mottier keert terug naar de lokale wielerclub van Mayenne.

Mottier maakte in 2018 zijn debuut voor Vital Concept en werd dat jaar knap derde in de Route Adélie de Vitré, maar wist verder weinig indruk te maken. Mottier reed dit jaar de wat kleinere wedstrijden, met een 84e plaats op het Frans kampioenschap als ‘hoogtepunt’.


Quentin Jauregui
Na zes jaar op het allerhoogste niveau bij AG2R La Mondiale kiest Quentin Jauregui voor een avontuur bij B&B Hotels-Vital Concept. De 26-jarige Fransman heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarige verbintenis. Jauregui staat te boek als een hardrijder die kan uitblinken in de wat kleinere eendagswedstrijden.

Vorig jaar werd de renner nog tweede in de Boucles de l’Aulne en derde in Parijs-Camembert. Dit jaar spelde hij een rugnummer op voor de Vuelta a España, maar Jauregui moest na elf etappes opgeven.


Update – TIBCO-SVB
De vrouwenploeg van TIBCO-SVB heeft de selectie voor 2021 rond. De laatste nieuwkomers zijn Eri Yonamine (Alé BTC Ljubljana), Tanja Erath (Canyon-SRAM), Eva Buurman (Boels-Dolmans), Maddy Ward, veldrijdster Clara Honsinger en Emma Langley.

Zij voegen zich bij Diana Peñuela, Sarah Gigante, Kristen Faulkner, Emily Joy Newsom, Lauren Stephens, Nina Kessler en Leah Dixon, die hun contract hebben verlengd bij de Amerikaanse ploeg.


Update – Vini Zabù-Brado-KTM
Joab Schneiter (22) wordt volgend jaar prof bij Vini Zabù-Brado-KTM. De jonge Zwitser komt over van Swiss Racing Academy, een Zwitserse opleidingsploeg. Begin augustus maakte Schneiter naam door de openingsrit van de Franse klimkoers Le Tour de Savoie Mont Blanc (UCI 2.2) te winnen. Later in het jaar viel hij op bij het Italiaanse ProTeam in de Giro U23 en de Ronde van Lombardije voor beloften, waar hij zevende werd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.