Wielrenner Niels De Vriendt (20) overleden
zaterdag 4 juli 2020 om 19:28

Wielrenner Niels De Vriendt (20) overleden

Update Wielrenner Niels De Vriendt is op 20-jarige leeftijd overleden na meerdere pogingen tot reanimatie. De Belgische amateurrenner van VDM-Trawobo CT nam deel aan de oefenkoers van Wortegem-Petegem. Hulp van de medische diensten, die snel ter plaatse waren, mocht niet meer baten.

De Vriendt was een van de deelnemers die naar Wortegem-Petegem waren afgereisd voor de eerste Belgische wielerkoers sinds de uitbraak van het coronavirus. De oefenkoers was een initiatief van de moeder van Belgisch kampioen Tim Merlier. Naast Merlier stonden ook andere profwielrenners aan de start als Sep Vanmarcke, Otto Vergaerde en Jonas Rickaert.

De wedstrijd was pas dertien kilometer onderweg toen De Vriendt vermoedelijk werd getroffen door een hartaanval. De Mobiele Urgentiegroep (MUG) was snel ter plaatse om de renner te reanimeren, maar de hulp was tevergeefs. De pas 20 jaar jonge renner is op het parcours overleden. De wedstrijd werd afgelast.


Update 19.30: Geen verdacht overlijden Niels De Vriendt

Volgens Luc Vander Meeren, de burgemeester van Wortegem-Petegem, is uit onderzoek van de lokale politie gebleken dat er geen sprake is van een verdacht overlijden van Niels De Vriendt, maar van een spijtige val met dodelijke afloop. Er komt geen autopsie op het lichaam, tenzij de ouders dat wensen.

“Ik heb vernomen van renners uit de buurt dat Niels gewoon is gevallen. Er is geen aanraking geweest met een andere renner, er was geen derde partij in betrokken”, aldus Vander Meeren bij VTM. “Een spijtige val.”

Omdat er geen autopsie wordt gedaan, zal voor altijd in het midden blijven of De Vriendt eerst een hartstilstand kreeg en daarna ten val kwam, of dat hij eerst ten val kwam en daarna een hartstilstand kreeg. “Ik vrees dat we de juiste oorzaak nooit zullen vinden. Jammer genoeg voor de ouders blijft dat voor altijd een raadsel”, zo sluit de burgemeester aangeslagen af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.