Wilco Kelderman: “Ik was er dichtbij”
woensdag 12 maart 2014 om 18:37

Wilco Kelderman: “Ik was er dichtbij”

Kelderman

foto: Sirotti

Wilco Kelderman werd vandaag derde in de vierde etappe van Parijs-Nice. In de finale probeerde de Nederlander de sprong te maken naar Slagter en Thomas. Dat lukte net niet, maar hij bleef wel het peloton voor. “Ik kwam op kop in de laatste kilometer en probeerde aan te vallen. Ik was er dichtbij, maar toen de sprint werd aangetrokken kon ik niet aanklampen”, zegt Kelderman op de website van Belkin.

“Ik voelde me goed op de beklimmingen, dus dat is een prima teken voor de komende dagen”, stelt het jonge talent. Door zijn derde plek pakte Kelderman bovendien vier bonificatieseconden. “Deze editie van Paris-Nice zijn die van groot belang voor de plaatsingen, omdat er geen finishes bergop zijn. Ik denk dat ik goed kan presteren hier en moet het nu waarmaken. Moreno heeft het tot nu toe goed gedaan en er heerst echt een teamgevoel.”

Ook ploegleider Merijn Zeeman is tevreden over de etappe. “We wisten dat vandaag de eerste echte test voor het algemeen klassement zou zijn en Wilco is onze man. Het team heeft hem geweldig in positie gebracht voor de laatste klim. Wilco is in een fantastische vorm en dat was te zien toen hij bij de leiders bleef. We hebben vertrouwen in hem voor de rest van de race en gaan elke dag een plan maken om hem te verdedigen.”

“Het zal een groot gevecht worden”, beseft Zeeman. “De andere mannen voelen zich goed en zijn klaar om te werken voor Wilco. Vandaag was de eerste grote test en dit resultaat geeft ons vertrouwen voor de komende dagen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.