WK 2015: Denen nemen Breschel mee, Fuglsang staat plek af
Matti Breschel - foto: Sirotti (archief)
maandag 14 september 2015 om 16:19

WK 2015: Denen nemen Breschel mee, Fuglsang staat plek af

Denemarken heeft Matti Breschel als kopman opgeroepen voor het WK in Richmond. De bondscoach, Lars Bonde, wilde aanvankelijk ook Jakob Fuglsang meenemen in zijn zeskoppige selectie naar de Verenigde Staten, maar de Astana-renner heeft bedankt voor de eer. Hij staat zijn plek af aan een zeer blije Rasmus Guldhammer van Cult Energy.

Breschel krijgt drie ploegmaats van Tinkoff-Saxo met zich mee, namelijk Michael Mørkøv, Christopher Juul Jensen en Michael Valgren. De selectie wordt gecompleteerd door Lars Bak (Lotto Soudal) en de eerder genoemde Guldhammer. Rasmus Quaade en Juul Jensen rijden de tijdrit.

Selectie Denemarken voor WK in Richmond – Wegrit (27 september)
flag-dk Matti Breschel
flag-dk Lars Bak
flag-dk Rasmus Guldhammer
flag-dk Michael Mørkøv
flag-dk Christopher Juul Jensen
flag-dk Michael Valgren

Selectie Denemarken voor WK in Richmond – Tijdrit (23 september)
flag-dk Christopher Juul Jensen
flag-dk Rasmus Quaade

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
14 september 2015 16:21
Fuglsang en Guldhammer zijn goeie vrienden, zou Fuglsang geweten hebben dat Guldhammer eerste reserve was? Breschel is altijd goed op een WK en dit parcours past hem perfect. Valgren reed vorig jaar nog ijzersterk rond en van Juul-Jensen ben ik dit jaar onder de indruk geraakt. Die Denen hebben al bij al een hele mooie selectie.
14 september 2015 16:54
Klopt en Breschel is echt zo iemand die heer kan verrassen. Reken hem zeker mee tot de outsiders.
14 september 2015 17:00
Matthi Breschel hoort toch altijd bij de topfavorieten op een WK. 3 maal reed hij hem niet uit. De andere keren eindigde hij als 3e, 7e, 2e en 4e.
14 september 2015 17:08
Breschel toch ook bezig aan een goed seizoen. Al had ik hem de Canadakoersen wel sterker verwacht.
14 september 2015 17:26
Een Valgren die niet perse hoeft te knechten voor een Sagan of Contador zie ik ook wel als een gevaarlijke klant. Ok, een échte dark horse dan.
14 september 2015 19:39
Breschel gaat ver komen. De Canada-koersen misschien net te heuvelachtig, dit lijkt precies goed voor hem.
14 september 2015 19:47
Breschel is zo renner waarvan je in januari al weet dat die op het wk goed gaat zijn. Waarom gaat fuglsang niet eigelijk? Niet zijn parcours of geblesseerd?
14 september 2015 22:20
Geblesseerd in elk geval niet, want hij reed gisteren nog Montreal uit. En deed dat met een 28e plek vrij aardig. Maar mss vindt hij de vorm zelf onvoldoende en ziet hij met zijn benen nu geen kansen omdat het parcours hem ook niet echt past.
14 september 2015 22:23
Het is wel mooi dat Guldhammer nu mee mag. Ik heb altijd wel een zwak voor die jongen. Supertalent die niet kon aarden bij de profs, maar nu dan toch een fantastisch seizoen heeft gehad. Wat dat betreft verdient hij die WK plek dubbel en dwars, want is ook nu goed in vorm gegeven Plouay, Vattenfall en de Tour of Britain.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.