Xandro Meurisse wint Stadsprijs Geraardsbergen
foto: Glenn Coessens
donderdag 2 september 2021 om 08:26

Xandro Meurisse wint Stadsprijs Geraardsbergen

Xandro Meurisse heeft woensdag een overwinning geboekt in eigen land. De coureur van Alpecin-Fenix was na 162 kilometer de beste in de Stadsprijs Geraardsbergen, een kermiskoers voor elite-renners met een contract.

Meurisse rekende in de finale in Geraardsbergen, waar de finish op een druk volgelopen Markt lag, af met Gianni Marchand (Tarteletto-Isorex) en de Nieuw-Zeelander Logan Currie (Black Spoke). Zij waren onderdeel van een kopgroep van ruim twintig man die in twee schuiven ontstaan was. Onder meer Meurisse kwam later aansluiten bij een groep met daarin Lionel Taminiaux, Andreas Goeman en BK-zonder-contract-kampioen Tom Timmermans.

Die kopgroep pakte een voorsprong van twee minuten, waarna het twintig kilometer voor het einde Meurisse, Marchand en Currie waren die wisten te ontsnappen. Zij gingen uiteindelijk sprinten om de zege, met de Alpecin-Fenix-renner als winnaar.

Meurisse won in 2017 ook al de Stadsprijs Geraardsbergen. Vorig jaar werd de kermiskoers vanwege de coronacrisis niet verreden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.