Yates: “Moet nog meer tijd pakken bergop”
foto: Gian Mattia D'Alberto - LaPresse
zaterdag 12 mei 2018 om 10:49

Yates: “Moet nog meer tijd pakken bergop”

Simon Yates wist gisteren zonder problemen zijn roze leiderstrui te behouden. De coureur van Mitchelton-Scott gaat het weekend – waarin twee bergetappes op het programma staan – in met een voorgift van 16 seconden op Tom Dumoulin en 26 tikken op zijn ploegmaat Johan Esteban Chaves.

De Britse klimmer beseft tegenover Cyclingnews dat hij nog meer tijd moet pakken, wil hij een kans maken op Girowinst. De verwachting is namelijk dat hij in de individuele tijdrit naar Rovereto tijd zal verliezen op Dumoulin en Chris Froome. “Ik reed een goede openingstijdrit, maar dat was op een anders parcours. De kans bestaat dat ik flink zal verliezen in de lange tijdrit, dus moet ik wel tijd pakken in de bergen”.

Yates twijfelt echter of hij die tijd kan pakken op Montevergine Di Mercogliano, de slotbeklimming van vandaag. “Ik presteer beter op explosieve beklimmingen dan op lopers.” De Brit kijkt na zijn knappe prestatie op de Etna wel uit naar de rest van de Giro. “Ik hoop in de resterende weken over dezelfde benen te beschikken. Ik weet dat er veel kan veranderen in een grote ronde, maar normaal ben ik vrij constant.”

Niet alleen Dumoulin en Froome azen op het roze van Yates. Binnen de eigen ploeg stelt Chaves – ritwinnaar op de Etna – zich nadrukkelijk kandidaat. De Britse klassementsleider benadrukt echter dat er op het schip van Mitchelton-Scott plaats is voor twee kapiteins. “We koersen met twee kopmannen. Het doel is om de Giro te winnen, en ik zie niet in waarom we niet op dezelfde voet verder kunnen gaan.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
12 mei 2018 10:57
Pozzovivo, Pinot en Dumoulin lijken mij de grootste concurrenten, Chaves partner in crime.
12 mei 2018 11:01
Chaves lijkt mij meer podiumkandidaat, maar yates doet het boven verwachting goed
12 mei 2018 11:07
@pjam4, Ik zou Froome toch zeker nog niet uitvlakken.
Yates heeft natuurlijk gelijk, zeker tegen Dumoulin zal hij nog tijd moeten pakken. Maar ja, daar zijn ook voldoende mogelijkheden voor, te beginnen met dit weekend.
12 mei 2018 11:07
Yates houdt het toch geen drie weken vol. In kleine rondes is hij goed, vandaar dat hij nu bovenaan staat, maar in een grote ronde komt hij tot nu toe altijd een slechte dag tegen. Daarnaast is het de vraag of hij de piek die hij nu heeft, tot de derde week door kan trekken. Ik denk van niet. Hij mag volgens mij blij zijn als hij top 5 rijdt. En Dumoulin lijkt mooi verstoppertje te spelen. Die is het prima bevallen om na de eerste dag zonder roze trui te rijden. Die vond het wel prima dat Yates wegreed. Tactisch spelletje volgens mij.
12 mei 2018 11:10
Gunstig voor Yates dat Sky heel zwak is en dat Dumoulin een zeer matig team heeft. Er is niet echt een team dat een flink tempo bergop kan ontwikkelen. Oh wacht. Mitchelton. Maar die hebben belang bij tempowisselingen. Misschien Astana nog, maar dan houdt het op.
12 mei 2018 11:10
Ik zou deze man maar niet te veel ruimte geven. Was vooraf geen kandidaat voor de eindwinst wat mij betreft maar heeft samen met Chaves wel een riante situatie gecreëerd.
12 mei 2018 11:44
Verleden jaar een zevende plaats op 6 minuten 25 seconden van Froome in de Tour, winnaar van de Witte trui als beste jongere,en dan ben je volgens mij beste Spruch wel bekwaam,om een grote Ronde te winnen.
12 mei 2018 11:48
Tot een jaar geleden was het Dumoulin die altijd aan het eind een slechte dag kende en geen drie weken kon volhouden en eigenlijk is er altijd wel wat (poepen, zitvlakpijn). Nu wordt dat weer van Yates gezegd. Dat kan zomaar ineens in een jaar veranderen. En als goede finisher kan Yates ook nog best tijd (Boni's) uitlopen op anderen en met Chaves kunnen ze spelen. Alles is nog mogelijk. Na dit weekend kunnen papieren alweer anders liggen.
12 mei 2018 11:49
Altijd fan geweest van Simon Yates maar nooit als grote ronde winnaar gezien. Had hem rond de 5e/6e plek gedacht met een etappe. Kan me niet voorstellen dat hij dit 3 weken lang kan laten zien. Mijn stille hoop is wel dat Dumoulin nog beter gaat worden. Tot nu toe verloopt zijn ronde net als de Giro van vorig seizoen. Keep the faith.
12 mei 2018 13:24
Ik weet niet wat de beste man dit jaar heeft veranderd, maar hij rijd super sterk...
12 mei 2018 13:29
Heb eigenlijk niet echt iets met Yates, maar ergens hoop je toch dat hij nog eens zo’n fantastische demarrage uit zijn kuiten schudt zoals op de Etna. Dat was nog eens het spektakel van het ‘wielrennen à l’ancienne’.
12 mei 2018 13:50
@ Domestique,

Hoe kun je nu niets met Yates hebben? Heerlijke rijstijl met af en toe mooie aanvallen en bovendien een bescheiden jongen zonder capsones.
12 mei 2018 14:04
Komt inderdaad ook nog eens sympathiek over.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.