Yves Lampaert: “Zo wereldkampioen worden is alleen aan de groten gegeven”

zondag 25 september 2022 om 11:46
Yves Lampaert: “Zo wereldkampioen worden is alleen aan de groten gegeven”

foto: Cor Vos

De complimenten voor Remco Evenepoel vlogen in het rond in Wollongong. De hele Belgische equipe was in extase na de finish, waar de 22-jarige wereldkampioen volop geknuffeld werd. Zijn solo van 25 kilometer heeft indruk gemaakt. “Zo wereldkampioen worden is alleen aan de groten gegeven”, zei Yves Lampaert na afloop tegen Sporza.

Pre-order de nieuwe RIDE en betaal tijdelijk geen verzendkosten
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Pre-order nu ons najaarsnummer en betaal tijdelijk geen verzendkosten. Bestel hem hier

“Het is echt ongelooflijk. We hebben de perfecte koers gereden. We hoefden nooit in de verdediging, dat was perfect. Pieter Serry reed een machtige koers”, aldus Lampaert. “We zagen gebeuren dat de Fransen zich organiseerden en daarop hebben we goed gereageerd. Het kon niet beter. Ik vond het raar dat alle landen er zo rustig bij bleven toen Remco en Quinten (Hermans, red.) meeschoven in de achtervolging.”

Het bleek de beslissende uitbraak, want uit die groep wist Evenepoel uiteindelijk weg te rijden met Alexey Lutsenko. De Kazach kraakte vervolgens op de voorlaatste keer Mount Pleasant, waarna Evenepoel er een solo uitperste. “Als Remco daaruit demarreert en een minuut neemt, weet je al dat hij wint. Dat was perfect voor ons. En Wout van Aert hadden we nog, mocht het weer samengekomen zijn. We mogen trots zijn met hoe we gekoerst hebben.”

Na eerdere zeges in Luik-Bastenaken-Luik, de Clásica San Sebastián en de Vuelta a España is Evenepoel nu ook wereldkampioen, op 22-jarige leeftijd. “Dit is zeer weinigen gegeven. Jean-Pierre Monseré was jonger (21 jaar, 342 dagen) en Eddy Merckx (22 jaar, 78 dagen) ook. Maar dan noem je ook dé namen, hé. Het is fenomenaal wat Remco doet. Ik ga er vanavond een paar pintjes op drinken”, lacht Lampaert.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone