Zieke Van der Poel raakt leiding kwijt: “Voelde me heel slecht op de fiets”
Van der Poel heeft nog wel de groene trui in handen - foto: Cor Vos
zaterdag 17 augustus 2019 om 21:17

Zieke Van der Poel raakt leiding kwijt: “Voelde me heel slecht op de fiets”

Ook voor Mathieu van der Poel kan het niet alle dagen feest zijn: in de derde etappe van de Arctic Race of Norway slaagde hij er niet in zijn leiderstrui te verdedigen. Op een eerste demarrage op de steile slotmuur had hij nog wel een antwoord, maar daarna ging het licht uit, waardoor Warren Barguil met nog een rit te gaan de leiding in handen heeft. 

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Na de etappe laat Van der Poel weten dat hij zich niet helemaal okselfris voelde: “Ik ben vannacht ziek geworden, en voelde me daardoor heel slecht op de fiets”, zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

Na twee goede dagen in de Noorse etappekoers was vandaag een mindere dag voor MVDP: “Mijn neus zat dicht en ik had vooral heel veel last van mijn hoofd. Ook was ik misselijk”, vertelt de kopman van Corendon-Circus. “Ik heb het wel geprobeerd, maar ik voelde vanaf de start eigenlijk al dat het vandaag niet voor mij zou zijn.”

Van der Poel verweerde zich nog wel, een eerste plaagstoot van Warren Barguil kon hij zelfs nog beantwoorden, maar niet veel later ging het licht uit op de slotklim: “Ik zeg niet dat als ik helemaal fit was geweest dat tot het einde met de besten had mee gekund, maar als ik mijn wattages zag, dan moet ik normaal veel langer meekunnen.”

Onzeker voor slotrit
Of Van der Poel morgen in de lastige slotrit tussen Lodingen en Narvik een poging gaat doen om weer voor een etappezege te gaan en zijn groene trui te verdedigen is nog maar de vraag: “Ik hoop dat het morgen iets beter is”, zegt hij. “Als ik me beter voel ga ik wel starten, maar is dat niet zo, dan weet ik het nog niet.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.