Zware crash en opgaves Wout van Aert, Mads Pedersen en Jasper Stuyven
woensdag 27 maart 2024 om 15:16

Zware crash en opgaves Wout van Aert, Mads Pedersen en Jasper Stuyven

Breaking Wout van Aert en Mads Pedersen zijn heel zwaar ten val gekomen in Dwars door Vlaanderen. Op 67 kilometer van de finish gingen zij op een brede baan, bij hoge snelheid, onderuit. Een paar dagen voor de Ronde van Vlaanderen is dat een flinke klap voor de twee topfavorieten. Ook Jasper Stuyven, ploegmaat van Pedersen bij Lidl-Trek, lag bij de valpartij. Alle drie konden zij niet verder.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Naast Van Aert, Pedersen en Stuyven lagen ook onder meer Biniam Girmay (kopman van Intermarché-Wanty), Gianni Vermeersch (belangrijker adjudant Mathieu van der Poel bij Alpecin-Deceuninck), Alex Kirsch (helper bij Lidl-Trek), Harry Sweeny (EF Education-EasyPost), Michele Gazzoli (Astana Qazaqstan), Anthony Turgis (TotalEnergies) bij de valpartij, die op hoge snelheid gebeurde in een afdaling op hoge snelheid. Een aanraking van een achterwiel of een klein stoeprandje lijkt de oorzaak te zijn van de valpartij.

Meteen was de schade duidelijk. Van Aert was ernstig geschaafd op de rug, lag kermend van de pijn op het asfalt en huilde tranen met tuiten. Hij stapte dan ook uit de wedstrijd en leek een streep te kunnen zetten door zijn hoofddoelen: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Ook Jasper Stuyven en Biniam Girmay gaven meteen op. Mads Pedersen stapte na een eerste hersenschuddingscontrole nog wel op de fiets, maar gaf niet veel later op.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.