Wout van Aert in tranen na zware val in Dwars door Vlaanderen
foto: Cor Vos
woensdag 27 maart 2024 om 15:26

Wout van Aert in tranen na zware val in Dwars door Vlaanderen

Voor Wout van Aert is Dwars door Vlaanderen geëindigd in een drama. De Belg van Visma | Lease a Bike betrokken bij een grote valpartij en kon zijn weg niet vervolgen. Een hard gelag voor Van Aert, die gold als een van de topfavorieten voor de Ronde van Vlaanderen van aankomende zondag. Hij liet de tranen dan ook de vrije loop.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De val vond plaats op 67 kilometer van de streep, in een afdaling op weg naar de Kanarieberg. Van Aert was zeker niet de enige die (op hoge snelheid) onderuit ging. Onder meer Mads Pedersen, Jasper Stuyven en Biniam Girmay kwamen ook hard ten val. Ook Gianni Vermeersch, Alex Kirsch, Harry Sweeny, Michele Gazzoli , Anthony Turgis behoorden tot de slachtoffers.

Meteen was de schade duidelijk. Van Aert was ernstig geschaafd op de rug, lag kermend van de pijn op het asfalt en huilde tranen met tuiten. Hij stapte dan ook uit de wedstrijd en lijkt een streep te kunnen zetten door zijn hoofddoelen: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Ook Jasper Stuyven en Biniam Girmay gaven meteen op. Mads Pedersen stapte na ruime tijd nog wel op de fiets, maar dat was niet om nog een rol van betekenis te spelen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.