Zwitserland met Hirschi, Küng en Mäder naar Olympische Spelen in Tokio
Stefan Küng - foto: Cor Vos
vrijdag 4 juni 2021 om 13:50

Zwitserland met Hirschi, Küng en Mäder naar Olympische Spelen in Tokio

De Zwitserse wielerbond heeft bekendgemaakt welke renners en rensters komende zomer naar Tokio gaan voor de Olympische Spelen. De wegploeg voor de mannen bestaat uit Marc Hirschi, Stefan Küng, Gino Mäder en Michael Schär.

Hirschi is normaal gesproken een van de favorieten voor de Olympische titel, gezien zijn kwaliteiten als eendagscoureur en het parcours in Tokio. Mäder moet als klimmer ook ver kunnen komen in Japan en Schär zorgt als wegkapitein dan weer voor de broodnodige ervaring. Met Küng beschikt Zwitserland ook nog over een pure hardrijder.

Küng zal het Alpenland ook vertegenwoordigen in de individuele tijdrit. De 27-jarige tijdritspecialist komt op een goede dag in aanmerking voor eremetaal. Küng werd vorig jaar nog Europees kampioen tegen de klok en heeft ook al een bronzen WK-medaille in zijn bezit.

Marlen Reusser, vorig jaar goed voor een zilveren en bronzen medaille op het WK en EK tijdrijden, moet Zwitserland zo goed mogelijk vertegenwoordigen in de wegwedstrijd en de tijdrit voor vrouwen.

Wegwedstrijd mannen
flag-ch Marc Hirschi
flag-ch Stefan Küng
flag-ch Gino Mäder
flag-ch Michael Schär

Wegwedstrijd vrouwen
flag-ch Marlen Reusser

Tijdrit mannen
flag-ch Stefan Küng

Tijdrit vrouwen
flag-ch Marlen Reusser

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.