Volg hier de derde etappe van de UAE Tour 2021

dinsdag 23 februari 2021 om 09:10
Volg hier de derde etappe van de UAE Tour 2021

Met topfavoriet Tadej Pogačar in de rode leiderstrui krijgt het peloton vandaag de eerste bergrit voorgeschoteld naar Jebel Hafeet. De Sloveen won vorig jaar al eens op deze beklimming en zal dit jaar moeten afrekenen met João Almeida en titelverdediger Adam Yates. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

De pure klimmers kregen een gevoelige tik te verwerken in de individuele tijdrit van maandag, maar een dag later krijgen de lichtgewichten een kans om verloren tijd goed te maken. De derde etappe finisht na een vlakke aanloop namelijk op de top van Jebel Hafeet, inmiddels een terugkerende scherprechter in de UAE Tour.

Na een lange tocht door de woestijn moeten de renners met nog 10,8 kilometer te gaan plots een stuk kleiner schakelen. De driebaansweg stijgt aan een gemiddelde van 6,6%, maar dit is slechts een gemiddelde. Onderweg kruipen de percentages naar de 10% en op iets minder dan drie kilometer van de top piekt het wegdek aan 11%.

Na deze pittige passage vlakt de klim weer wat af en krijgen de verzuurde benen wat respijt tijdens een dalende strook. In de weer vervelend oplopende laatste kilometer is het nog oppassen geblazen voor een scherpe bocht in de laatste 150 meter, mocht er nog een elitesprintje plaatsvinden voor de ritzege.

De renners beginnen om 9.25 uur Nederlandse tijd aan de eerste bergetappe van deze UAE Tour. De finish wordt verwacht rond 13.30 uur. De etappe is vanaf 11.45 uur live te volgen via Eurosport 1 en de online-kanalen van Eurosport en GCN Racing.

Links
Voorbeschouwing: UAE Tour 2021

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Sporza)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.