Zaakwaarnemer: “Kruijswijk staat open voor andere teams”
foto: Sirotti
woensdag 8 juni 2016 om 17:19

Zaakwaarnemer: “Kruijswijk staat open voor andere teams”

Steven Kruijswijk is in het bezit van een aflopend contract en vertrekt mogelijk aan het einde van het seizoen bij LottoNL-Jumbo. Na zijn sterke Giro d’Italia is er veel interesse voor hem. “Hij staat open voor andere teams”, zegt Kruijswijks zaakwaarnemer Orlando van den Bosch tegen VeloNews.

‘Jaarsalaris van twee miljoen’
LottoNL-Jumbo verlengde in een eerder stadium het contract met Robert Gesink. Naast Kruijswijks aflopende contract, hebben Sep Vanmarcke en Wilco Kelderman dezelfde status. Of de vier kopstukken allemaal bij de enige Nederlandse WorldTour-formatie blijven, is zeer de vraag. Volgens VeloNews kan Kruijswijk naar verluidt twee miljoen dollar per jaar verdienen, wat ook voor Vanmarcke en Kelderman gevolgen kan hebben mocht Kruijswijk bijtekenen. Richard Plugge zei in een eerder stadium er alles aan te doen Kruijswijk voor LottoNL-Jumbo te behouden.

Versterking van knechten binnen LottoNL-Jumbo
“De Giro heeft veel voor hem veranderd”, vertelt zaakwaarnemer Van den Bosch. “Voor de Giro stond hij bij verschillende ploegen op de radar, maar nu is hij een van de sleutelfiguren waar ploegen hun budget omheen bouwen. Eerst moet Steven bepalen of hij komend seizoen de Tour de France of de Giro wil rijden. Daarna is het voor ons makkelijk om te bepalen bij welk team hij het beste past. Als hij bij LottoNL-Jumbo blijft, moet er verandering komen in de renners die hem kunnen ondersteunen. Maar Steven zei ook dat hij open staat voor nieuwe teams.”

RIDE Magazine
99 Reacties
Sorteer op:
8 juni 2016 17:22
Zou enerzijds heel jammer zijn als Kruijswijk niet bij TLJ blijft maar voor hemzelf als renner waarschijnlijk veel beter.
8 juni 2016 17:22
Die is dus weg. 2 miljoen is veel geld. Astana?
8 juni 2016 17:23
Nieuwsberichten om de onderhandelingspositie te verbeteren, altijd leuke kost...
8 juni 2016 17:25
Krijg het idee dat hier gewoon op TLJ word gedoelt @arie86, anders zou het voor Vanmarcke en Kelderman niet per se gevolgen hebben als 'ie bijtekent.
8 juni 2016 17:25
Zou jammer zijn als hij vertrekt maar wel begrijpelijk.
Ze hebben het over dollars, dat zou dan Trek kunnen zijn als kopman voor de Giro? maar ook dan krijgt hij weinig steun in de bergen.
8 juni 2016 17:28
Ik dank dat hij blijft.
8 juni 2016 17:28
Nee hoor, 2 miljoen is absoluut onzin. Dat is een renner niet waard die er eigenlijk alleen in de Giro staat en waarvoor toevallig dit jaar alles op zijn plek viel (nou ja, bijna dan). Nog niet eens de helft, al zullen er heus wel ploegen zijn die dat voor hem over hebben.

Kennelijk kiest meneer de manager ervoor om hoog in te zetten. Dat mag. Maar bij dit bedrag zegt hij feitelijk dat Kruijswijk alléén voor andere ploegen openstaat. Het is hem absoluut gegund, dat wel, maar ik moet het allemaal nog zien.
8 juni 2016 17:28
Natuurlijk zegt zijn zaakwaarnemer dit. Dan kan hij hardere contractonderhandelingen voeren. En ja, ook ik denk dat 1 van de 3 (kruijswijk, kelderman, vanmarcke) weggaat aangezien tlj gewoon het budget niet heeft. Kunnen ze beter een van de 3 weg doen en investeren in breedte versterkingen.
8 juni 2016 17:34
Kerckhoffs ging tijdens de Giro wat op de koffie langs de bussen, vond wat gewillige van andere ploegen om de prijs van Kruijswijk op te drijven (wat zou je anders doen wanneer je interesse hebt in Vanmarcke) en heeft vervolgens een fictieve prijs de wereld in geholpen. Ik denk niet dat de enkele renners die momenteel 2 miljoen per jaar verdienen veel overeenkomsten hebben met Kruijswijk.
8 juni 2016 17:34
"Eerst moet Steven bepalen of hij komend seizoen de Tour de France of de Giro wil rijden."
Zelf gaf hij na de Giro aan volgend jaar terug te komen om de Giro te winnen.
Als Steven zelf ook op die 2 miljoen inzet, moet hij wel openstaan voor andere teams, want dat gaat Lotto-Jumbo nooit betalen natuurlijk. Afgelopen Giro was fantastisch, maar behalve die ene grote ronde in het jaar zie je hem niet. In de Tirreno en Catalonië en dat soort rondjes heeft hij nog nooit meegedaan om een goed klassement.
8 juni 2016 17:38
2 miljoen + betere ondersteuning kan TLJ gewoon niet betalen. Dus als dit echt de eisen zijn is het afgelopen met Kruijswijk bij TLJ. Dan zouden niet alleen Kelderman en Vanmarcke weg moeten zonder vervanging voor Vanmarcke. Dan is er misschien geld voor Kruijswijk, maar dan hebben ze nog geen geld voor de ondersteuning. Daarnaast gaat Kruijswijk dan 2x zo veel verdienen als Gesink, dat is ook wel scheef. Iets meer kan wel, maar 2x zo veel doet geen recht aan de verhoudingen.
8 juni 2016 17:39
Ik zou het wel mooi vinden wanneer hij volgend jaar voor een Italiaanse ploeg rijdt. Mits die dan nog bestaan natuurlijk.
8 juni 2016 17:43
We gaan het allemaal wel zien. Veel gespeculeer en gepraat. 2 miljoen lijkt me absurd en vooral grootspraak van een zaakwaarnemer/journalist.

Beetje meer dankbaarheid zou wel netjes zijn. Iets met een operatie enzo..
8 juni 2016 17:46
Kelderman zie ik wel bijtekenen, die heeft enkel te verliezen door naar een buitenlandse ploeg te gaan. Maar zowel Vanmarcke als Kruijswijk kunnen bij een andere ploeg zowel meer verdienen als kopman zijn met een eis een ploeg mee te krijgen die in staat is hen tot in de finale bij te staan. Dit is minder gemakkelijk te realiseren bij Lotto-Jumbo, dus wordt het waarschijnlijk een afscheid van 2 van de kopmannen. Prima, je moet ook niet willen concurreren met de budget van een Astana of Quick-Step. Na een avontuur kan je bijv. een Boom (van Astana) of Mollema (van Trek) rustig weer terughalen voor een salaris dat wel betaalbaar is.
8 juni 2016 17:52
Dat gaat TLJ nooit kunnen betalen natuurlijk. Vraag me af bij welke ploegen hij a) absolute kopman kan zijn in de Giro, b) zo veel geld kan verdienen en c) wezenlijk betere ondersteuning bergop kan krijgen dan bij TLJ. Etixx misschien, Astana met het vertrek van Nibali, Katusha?
8 juni 2016 17:56
Dat is ie niet waard 2 miljoen. TLJ moet Vanmarcke en hij laten gaan en vol voor een echte prijzenpakker gaan.
8 juni 2016 17:56
Tja, komt een beetje over als onderdeel van de onderhandeling inderdaad. Voor TLJ wordt t lastig denk ik, ze kunnen ze niet allemaal houden, en Gesink, en Kelderman, en Kruijswijk en Vanmarcke, en ze allemaal ook nog een goed team geven. Het wordt met een dergelijk budget keuzes maken, of op alle fronten (sprinten, klassementen in grote rondes, de verschillende soorten klassiekers) een beetje mee doen en hopen op een uitschieter, of je focussen op een front en daarin alles of niets spelen. Ik zou t ergens mooi vinden als ze een kneiter goed team bouwen voor een klassement (met Kruijswijk, Kelderman en Gesink) in een grote ronde en de rest van het seizoen maar kijken hoe het loopt.
8 juni 2016 17:58
LottoJumbo heeft gewoon te weinig geld. Ze kunnen misschien 2 dure renners behouden maar dan is er verder alleen geld voor knechten en goedkope talenten.
Dat Kruijswijk meer wil verdienen is heel normaal. Maar dat kan niet bij LottoJumbo.
Als Vanmarcke en Kelderman de ploeg verlaten kan hij misschien blijven. Maar dan is er weinig mogelijk om ander goede renners te kopen. Misschien maar een Pro-Continentale status voor volgend jaar aanvragen of de huidige sponsoren moeter er 2-3 miljoen bijdoen.
8 juni 2016 17:58
Kruijswijk is natuurlijk een stuk duurder geworden door zijn Giro-optreden. En hij is zich ervan bewust geworden dat winst in een grote ronde tot de mogelijkheden behoort. Dat hij een flinke salarisverbetering en betere ondersteuning wil, lijkt me dus wel logisch. Vraag me wel sterk af of TLJ daaraan kan voldoen, ook al zullen ze best graag willen. Twee miljoen lijkt me in ieder geval zeker niet binnen hun budget passen.
8 juni 2016 17:59
ha, 2 miljoen. eerst eens even bevestigen dat hij zijn niveau van de afgelopen giro met regelmaat kan benaderen, dan praten we wel weer verder. zijn marktwaarde ligt nu denk ik rond de miljoen, de helft dus.
8 juni 2016 18:02
@xinst: wil je ajb niet het woord 'viel' gebruiken in dit verband?

On: 2 miljoen is absurt. Als hij de Giro had gewonnen, zou 1 miljoen, 3 jaar lang, al behoorlijk veel zijn. Nu werd hij 4e...
Belangrijkste vraag is, als je zo hoog inzet, welke ploegen hem interessant vinden in de rol van absolute kopman. Dat zullen er niet heel veel zijn.

Voor +/- 750.000 per jaar als schaduw kopman zal er wel veel keus zijn denk ik.
8 juni 2016 18:04
Belachelijke bedragen van 2 miljoen euro. De sport verkeerd min of meer nog steeds in een crisis en op deze manier hebben alleen de grotere ploegen bestaansrecht. De sport heeft meer dan ooit een salarisplatform nodig, want ploegen als Lotto Djumbo hebben nu eenmaal niet de inkomsten om deze absorbitant salarissen te bekostigen.
8 juni 2016 18:04
Twee miljoen?? wat een gebral. Zoveel beter is Kruijswijk nu ook weer niet dan Gesink in zijn topjaar waarin hij bijna de vuelta won, of als Dumoulin in goeden doen. Verder vind ik het opzichtig omderhandelen via de media altijd wat armoedig. Als het twee-miljoen aanbod serieus was, dan hoeft die Orlando blingbling van den Bosch dat toch niet via de media uit te spelen? Ik krijg hier bijna het idee dat die belangstelling wel eens mee kon vallen en iemands zaakwaarnemer te vroeg al gouden schepen heeft beloofd. .... ;)
8 juni 2016 18:04
2 miljoen is absurd veel voor iemand die feitelijk nooit wint en 1-2 keer goed is in een grote ronde per jaar. Dan liever kelderman en vanmarcke behouden. Vermoedelijk gewoon grootspraak van zn manager, maar ik vind het misselijkmakend. Zoals TLJ kruijswijk heeft gesteund in zn moeilijke periode.. dan verdien je het wel om wat netter te worden behandeld. Ook als steven weggaat trouwens.

Jammerlijke manager dus.
8 juni 2016 18:05
Als hij vertrekt hoop ik maar dat Kelderman zijn contract bij LottoNL wel verlengt. Laat Kelderman volgend jaar dan maar de Giro en Vuelta rijden en Gesink de Tour. Als Kelderman de weg omhoog weer vindt is het mogelijk dat hij ook mee gaat doen voor podiumplaatsen in de Giro en Vuelta.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.