Zaakwaarnemer: “Kruijswijk staat open voor andere teams”
foto: Sirotti
woensdag 8 juni 2016 om 17:19

Zaakwaarnemer: “Kruijswijk staat open voor andere teams”

Steven Kruijswijk is in het bezit van een aflopend contract en vertrekt mogelijk aan het einde van het seizoen bij LottoNL-Jumbo. Na zijn sterke Giro d’Italia is er veel interesse voor hem. “Hij staat open voor andere teams”, zegt Kruijswijks zaakwaarnemer Orlando van den Bosch tegen VeloNews.

‘Jaarsalaris van twee miljoen’
LottoNL-Jumbo verlengde in een eerder stadium het contract met Robert Gesink. Naast Kruijswijks aflopende contract, hebben Sep Vanmarcke en Wilco Kelderman dezelfde status. Of de vier kopstukken allemaal bij de enige Nederlandse WorldTour-formatie blijven, is zeer de vraag. Volgens VeloNews kan Kruijswijk naar verluidt twee miljoen dollar per jaar verdienen, wat ook voor Vanmarcke en Kelderman gevolgen kan hebben mocht Kruijswijk bijtekenen. Richard Plugge zei in een eerder stadium er alles aan te doen Kruijswijk voor LottoNL-Jumbo te behouden.

Versterking van knechten binnen LottoNL-Jumbo
“De Giro heeft veel voor hem veranderd”, vertelt zaakwaarnemer Van den Bosch. “Voor de Giro stond hij bij verschillende ploegen op de radar, maar nu is hij een van de sleutelfiguren waar ploegen hun budget omheen bouwen. Eerst moet Steven bepalen of hij komend seizoen de Tour de France of de Giro wil rijden. Daarna is het voor ons makkelijk om te bepalen bij welk team hij het beste past. Als hij bij LottoNL-Jumbo blijft, moet er verandering komen in de renners die hem kunnen ondersteunen. Maar Steven zei ook dat hij open staat voor nieuwe teams.”

RIDE Magazine
99 Reacties
Sorteer op:
8 juni 2016 21:50
Kruijswijks jaren om de oogsten liggen voor hem. Logisch dat hij hoog in zet. Misschien is een team dat boven de miljoen wil betalen. Zal TLJ niet zijn denk ik.
8 juni 2016 21:53
Ik vind 2 mil ook niet overdreven, hoeveel potentiele ronde-winnaars zijn er nu eigenlijk??

Zoals ik het zie:
Met Froome, Contador, Quintana, Aru, Nibali en Kruijswijk heb je ze wel.

Daarna heb je nog Pinot en in nog mindere mate Chaves en dan word de spoeling wel heel dun.

Wel benieuwd wat renners als Aru en Quintana nu verdienen.. Wat mij betreft zou hij niet veel minder hoeven krijgen.
8 juni 2016 22:00
Geen idee wat al die wielrenners verdienen maar gevoelswaardig zeg ik dat niemand behalve LTJ zoiets op tafel legt voor hem want naast het puur sportieve is Kruijswijk nou niet echt een grensoverschrijdende persoonlijkheid.
8 juni 2016 22:02
@Skedel: Pinot, Thomas, Landa, Chaves... Zou ik allemaal in hun carrière minstens zo veel kans geven als Kruijswijk. Chaves haalde nu al 2 rondes achter elkaar een hoog niveau en is nog maar net 26, Kruijswijk is 3 jaar ouder.

Quintana is een potentiële tourwinnaar, dat heeft Kruijwijk nog niet laten zien. Hij is in feite zelfs nog nooit op een podium geëindigd, in tegenstelling tot renners als een Uran.

2 miljoen is gelukkig nog steeds een hoog salaris binnen het wielrennen. Een bedrag wat absoluut nog niet bij de huidige status van Kruijswijk past, hoe geweldig afgelopen giro ook was. 2 miljoen en hoger is een salaris wat voorbehouden is aan veelwinnaars en meervoudig rondewinnaars op het moment.
8 juni 2016 22:11
Froome, Contador, Quintana, Aru, Nibali en Kruijswijk

C'mon, dat rijtje mag wel met 20 namen aangevuld worden dan waaronder ook vriend Dumoulin wiens prestatie ik zonder meer op gelijke hoogte stel als die van Kruijswijk.
8 juni 2016 22:19
Daarom "zoals ik het zie"
Verder wel Landa vergeten zie ik nu, al moet die ook nog maar het niveau van vorige giro zien te halen ooit.
Ik vond Kruijswijk trouwens stukken imposanter(zonder team!!) dan Uran, Quintana, Chaves en Dumoulin ooit hebben laten zien over 3 weken hoor.
8 juni 2016 22:22
Ik ben benieuwd. Volgens een italiaanse site zou die naar trek gaan (daar wordt wel iedereen aan gelinkt volgens mij). Als hij naar het buitenland gaat ben ik benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen. Dat renners zoals mollema en boom zich niet hebben ontwikkeld klopt. Poels dan weer wel (al kon hij ook al bij vacansoleil tegen een berg oprijden. Eerlijk gezegd zal het mij een biet zijn waar hij rijdt. Als hij maar iets betere knechten meekrijgt volgende keer.
8 juni 2016 22:24
Vreemd dat veel mensen 2 miljoen dollar, 1,7 miljoen euro zoveel vinden voor iemand die mannen als Nibali en Valverde bijna twee weken zoek reed bergop. Dat is toch een schijntje vergeleken met Nibali en Contador de laatste twee winnaars van de Giro. Want Kruijswijk had natuurlijk normaliter de Giro gewonnen en heeft aangetoond zelfs met een breuk zich voorin te kunnen handhaven. Dat maakt indruk.
8 juni 2016 22:27
Nog ff Romans en we gaan samen mosselen eten in Maastriegt.
8 juni 2016 22:29
@ Skedel > Ik vond met name Nibali en Valverde een stuk minder imponerend dan in sommige andere rondes van ze moet ik zeggen. Wat Dumoulin in zijn dooie eentje als niet klimmer tegen een tot-de-nok-toe opgefokte Aru en zijn levensgevaarlijke Astana-equipe bijna volbracht vond ik echt niet minder hoor en hoe je Quintana probeert te downplayen heb ik nog niet vaak gezien, lef.

@Schippie > FF wachten tot de R weer terug is in de maand, daarnaast heb ik een voorkeur voor de Luikse variant :)
8 juni 2016 22:41
@RV
Een ronde verspelen door fysiek onvermogen is toch heel anders als door een stuurfout.
Door onvoldoende klimvermogen ga je de rondes gewoon keer op keer verliezen(kan veranderen natuurlijk), maar door een stuurfout kan iedereen de ronde nu eenmaal verliezen.
En ik probeer Quintana niet te downplayen hoor, ik schat Kruijswijk gewoon op dezelfde hoogte in.
8 juni 2016 22:47
Kruijswijk heeft in 3 weken meer reclame voor Lotto-Jumbo gemaakt dan alle andere renners het hele jaar in zijn team. Hij kwam veel op t.v , de krant, in het journaal en dus al zal hij maar 1 ronde per jaar schitteren is hij zijn geld dubbel en dwars waard. Een vanmarcke zegt de gemiddelde Lotto of Jumbo shoppende nederlander helemaal niets. Je kunt de kruisraket een beetje vergelijken met het gevoel dat bij meer nederlanders opkwam bij Tommy in de Vuelta of bij Bau en Lau in de Tour.
8 juni 2016 22:51
Mensen die thomas voor het grote ronde boven kruijswijk gaan zetten moeten hun mond gaan spoelen (of hun toetsenbord gaan spoelen, al lijkt me dat niet verstandig. Ze moeten iets gaan spoelen). Thomas is een steengoede renner maar moet eerst maar eens top 10 rijden. In de tour stond hij lang vierde met knechtenwerk, maar hij zat aan de goede kant van de waaier, reed niet lek zoals gesink en zakte er uiteindelijk harder doorheen dan wout poels is zijn zwartste dagen.
8 juni 2016 23:10
@skedel
Niks mis met klimvermogen van Dumoulin, een stuurfout zal ie zelden maken maar in feite stond ie er 3 weken al1 voor en won 2 keer sprintend bergop, de 2e keer achter de kopgroep weliswaar maar niet minder imponerend, daarnaast ook nog de tijdrit. Iedereen vond dat Steven, ondanks minuten voorsprong ook nog een ritzege moest halen, misschien dat juist die druk te veel was die bewuste vrijdag.
@rv
In augrustus dan maar, mag ook nog bij mij thuis voor de liefhebbers, woon als nlr wel kort bij Leuven.
8 juni 2016 23:33
@tendam,
Dat is 2 jaar terug inderdaad. Daarna jezelf doorontwikkelen terwijl je bekend wordt, veel geld verdiend, er meer van je verwacht wordt en een ploeg moet leiden is wat anders. Kruijswijk heeft na zijn doorbraak nu al twee jaar achter elkaar bevestigd in een grote ronde met de beste ronderenners mee te kunnen. Het kwaliteitsverschil vind ik nu dus te groot om ze in dezelfde categorie te plaatsen

@RV
Dumoulin zijn prestatie was ook heel bijzonder. Echter deed hij dit wel redelijk uitgerust tegen veel concurrenten die al een grote ronde in de benen hadden. De Vuelta is toch meer een duel van wie er het meeste over heeft na een al een zwaar seizoen dan een zuivere weerspiegeling van de verhoudingen tussen de toppers.
8 juni 2016 23:44
@schipperaar
Allemaal weinig waard voor AK als je de eerste echte bergrit op 4 minuten gezet word.
8 juni 2016 23:57
Als hij de giro wil winnen moet hij naar een goede ploeg en niet primair kiezen voor het geld. Sky of Movistar lijken me dan het meest aangewezen. Bij Astana rijdt er nu nog 1 Italiaan teveel.

Overigens kan TLJ een prima Giroploeg neerzetten als ze Gesink, Kelderman, Bennet, Bataglin en een paar waaierknechten meesturen met Kruijswijk. Maar dan moet je ballen hebben en die keuze maken.

Beetje vrijbuiten in de Tour, patat chassen, dagvluchten nemen, klein treintje voor Groenewegen mee en Gesink na een vroeg half uurt achterstand op jacht naar de bergtrui.

Kruijswijk met Kelderman naar de Vuelta sturen voor etappes en verrassingen.
9 juni 2016 01:37
Op dit moment zou ik voor Kruijswijk en Sep gaan. Sep mag je absoluut niet laten vertrekken de enige van LTJ die het kan doen en zeker aangezien Cancellara ermee stopt.
Kelderman heeft het minste tot nu toe laten zien, maar ja als hij in de TDF enorm goed rijdt dan wordt het lastig voor LTJ. Hopen dat sponsoren beide 1 miljoen extra bij willen leggen??
9 juni 2016 03:15
Lampre is nog op zoek naar een AK man voor de 100ste Giro.
9 juni 2016 10:26
skedel
De echte bergen waren allang achter de rug en 2 ritoverwinningen pakt niemand hem af. Dat mensen nog altijd denken dat renners allemaal doodmoe zijn in september is me nog altijd een raadsel.
9 juni 2016 11:26
Kruijswijk heeft het in zich de Giro te winnen. Maar dat heeft hij nog niet gedaan. Sterker, hij heeft er nog geen etappe gewonnen en nooit op het podium gestaan. En verder rijdt hij weinig prijs. Voor de liefhebbers is het een geweldige renner, voor het grote publiek een behoorlijke onbekende. Een wielerploeg (even een gigant als Rabo daargelaten) met een puur Nederlandse sponsor kan alleen echte exposure vinden tijdens de Tour. Daar hebben we Kruijswijk nooit gezien. Er komt dus bij TLJ vanuit de sponsor echt geen extra budget vrij om Kruijswijk de Giro te laten winnen (Jumbo had nota bene in de Giro-tijd meer aandacht voor een race event met Verstappen in Zandvoort!). De wielerploeg TLJ kan daar wel de pijlen op richten, maar dat moet dan met het zelfde beperkte budget. Dan moeten er keuzes worden gemaakt in de teamsamenstelling (van Marcke weg en een ronde ploeg worden of Kelderman laten vertrekken). Mijn taxatie: als Kruijswijk echt geld wil verdienen, gebeurt dat in een andere ploeg. TLJ blijft wat ze nu is (in zekere zin kruidenieren met heel redelijke resultaten gelet op het budget).
9 juni 2016 16:29
@schipperaar
De laatste etappes en etappe 11 verloor hij toch best wat tijd anders.
9 juni 2016 23:32
Het heeft toch nadelen als een TLJ-renner goed presteert.....
De manier waarop die zaakwaarnemer dit speelt bevalt me ook helemaal niet.
Dat zou Steven niet moeten willen.
Bovendien zou hij stevig na moeten denken wat hij wil. Voor veel geld bij een ongeschikte ploeg binnen komen en daar zijn kunstjes vertonen in dienst van een kopman ? En als dat de nieuwe ploeg tegen valt ? Op zijn leeftijd gaat een carrière hard.
Als hij nog een jaar bij LTJ zou blijven en dan volgend jaar de Giro (zijn ronde) zou winnen lijkt zijn waarde me aanmerkelijk hoger.
In elk geval moeten Gesink en Kelderman het maar rustig aan doen in de Tour. Toptien is leuk, maar niet in de topvijf. Want voor je het weet is er geen enkele Nederlandse renner meer over bij de ploeg !
10 juni 2016 07:45
Beetje Hamilton, Leipheimer, Landis idee..
Uit de schaduw van kopman, Lance Armstrong.

Deze jongens hebben later een mooie carrière gehad bij ploegen elders.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.