Sprintzege Coquard in Sarthe, Van der Poel leider-af
foto: Cor Vos
woensdag 10 april 2019 om 15:10

Sprintzege Coquard in Sarthe, Van der Poel leider-af

Bryan Coquard heeft de tweede rit van het Circuit Cycliste Sarthe op zijn naam geschreven. In Belligné was de Fransman de snelste in de sprint. Tevens nam hij de leiderstrui over van Mathieu van der Poel, die vandaag veertiende werd. In het klassement staat de Nederlander nu tweede.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Mathieu van der Poel zette gisteren zijn sterke wegcampagne voort met winst in de openingsrit in het Circuit Cycliste Sarthe. Daardoor nam de nationale kampioen in de Franse rittenkoers meteen de koppositie in. Voor de Nederlander lagen ook kansen in de tweede etappe van Freigné naar Belligné, want buiten enkele klimmetjes in de eerste koershelft was die nagenoeg vlak.

Vier renners sloegen al vroeg de handen ineen, namelijk Ludwig De Winter, Aaron Verwilst, Arjen Livyns en Morné van Niekerk. Hun voorsprong zou oplopen tot maximaal drie minuten op het peloton, waarin de ploeggenoten van Van der Poel bij Corendon-Circus het tempo bepaalden. Na half koers werd het tijdsverschil dan langzaamaan teruggeschroefd.

Massasprint in de maak
Verwilst was de eerste renner die de rol moest lossen vooraan, waarna de 21-jarige renner van Sport Vlaanderen-Baloise weer werd opgeslokt door het pak. Ook Livyns moest zich in de finale laten terugzakken. Met 1:10 voorsprong begonnen de overgebleven vluchters De Winter en Van Niekerk aan de laatste twintig kilometer.

Bij het ingaan van de laatste van zeven plaatselijke omlopen van 9,3 kilometer hadden de twee koplopers nog slechts vijftien tellen voorsprong en even later werden zij bijgehaald, waardoor een massasprint in de maak leek. Daarin toonde Bryan Coquard zich met duidelijk verschil de snelste. Voor de Fransman is het zijn tweede succes van het seizoen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.