Ploegleider Portal voorziet geen problemen tussen Thomas en Bernal
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 18 juni 2019 om 14:49

Ploegleider Portal voorziet geen problemen tussen Thomas en Bernal

Team Ineos kan in de komende Tour de France weliswaar niet beschikken over Chris Froome, de Britse sterrenformatie heeft met titelverdediger Geraint Thomas en Egan Bernal nog wel twee kandidaat-winnaars in huis. “Ik verwacht geen problemen tussen beide renners”, zo vertelt ploegleider Nicolas Portal in gesprek met Ouest France.

Nu viervoudig winnaar Froome er niet bij zal zijn, schuiven Thomas en Bernal op in de pikorde. “Voor mij persoonlijk zal er weinig veranderen”, aldus de titelverdediger. “Ik ben nog steeds een beschermde renner. Egan en ik zullen voor het best mogelijke resultaat gaan.” Maar zal dit geen onderlinge strijd opleveren?

“Vorig jaar werd er ook veel gespeculeerd”, zo doelt Portal op de situatie tussen Thomas en Froome. “Maar we wisten het allemaal goed te managen. Achter de schermen waren we bezig met iedereen tevreden te houden. Ik denk dan ook niet dat er problemen zullen ontstaan tussen Geraint en Egan.”

“Thomas is nog altijd in het voordeel”
De oud-renner benadrukt dat de ploeg niemand zal voortrekken, ondanks het feit dat Thomas de titelverdediger is. “We willen uiteindelijk gewoon de Tour winnen. We kunnen rekenen op twee kampioenen, die het maximale zullen geven. Ik denk wel dat Thomas in het voordeel is, aangezien hij de ervaring heeft.”

“Maar vergeet niet dat Egan vorig jaar ook al de Tour reed. Hij heeft gezien hoe het is om een klassement te rijden in de Tour. Het idee is dat we beide renners zullen ondersteunen. We bekijken het echt dag per dag”, aldus de Fransman.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.