Tour 2019: Titelverdediger Thomas betreurt afwezigheid Froome in Tour
Dit beeld zullen we dit jaar in ieder geval niet zien - foto: Cor Vos
dinsdag 18 juni 2019 om 13:16

Tour 2019: Titelverdediger Thomas betreurt afwezigheid Froome in Tour

Geraint Thomas noemt het een klap voor de hele ploeg dat Chris Froome dit jaar de belangen van Team Ineos niet zal verdedigen in de Tour de France. Deze uitspraak deed hij in zijn column voor GQ Magazine, waarin hij vooruitblikt op de aankomende Tour de France. “Voor mij persoonlijk zal er echter weinig veranderen.”

“Het is erg genoeg om over een valpartij te moeten horen, laat staan wanneer het een van je ploeggenoten en vrienden is”, begint Thomas zijn relaas. “Ik heb Froomey nog niet gesproken, maar Wout Poels en Dan Martin zeiden dat het beangstigend was. Iemand op hoge snelheid tegen een muur zien knallen is niet het beste om te zien. Hij heeft een lange revalidatie voor de boeg, maar zo te horen had het veel erger kunnen zijn. Gelukkig is dat niet het geval.”

“Chris was altijd verzekerd van een plaats in de Tourselectie, maar nu is er een plaats vrij. Voor mij persoonlijk zal er echter weinig veranderen – ik probeer immers altijd om in de best mogelijke vorm aan de start te staan. Voor het team is het nu zo dat we de Tour ingaan zonder een van de beste renners ooit. Met hem hadden we een sterke troefkaart in handen, dus dat is een tegenvaller. Toch hebben we nog altijd een sterke ploeg.”

Thomas sluit Dumoulin nog niet uit
Egan Bernal en ik zullen voor het best mogelijke resultaat gaan”, blikt Thomas vooruit in het Britse tijdschrift. “Ik zal nog steeds een beschermde renner zijn, maar het ziet ernaar uit dat we een extra knecht zullen hebben. Ik weet nog niet wie dat zal zijn, er is een longlist van tien tot twaalf namen. Die beslissing wordt meestal toch al niet veel eerder dan een week voor de race genomen.”

Tot slot gaat Thomas ook nog kort in op zijn concurrenten in La Grande Boucle. “Movistar heeft een goede ploeg met Nairo Quintana en Alejandro Valverde. Ook Richie Porte is een bedreiging; hij heeft zijn volledige potentieel nog niet kunnen benutten in een grote ronde maar we weten hoe sterk hij is. En de lijst wordt langer: Adam Yates rijdt momenteel erg goed en Jakob Fuglsang is het hele jaar al goed, net als Jumbo-Visma.”

Tom Dumoulin gaat nog niet zo lekker als vorig jaar en hij heeft een knieblessure, maar hij heeft nog tijd om te herstellen”, sluit hij ook de Nederlander van Team Sunweb nog niet uit. “Het is een breed veld en het is niet moeilijk om één van hen te zien winnen. En er zijn nog vijf of zes mannen die ik nog niet eens heb genoemd. Ook zij maken zeker kans.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.