Volg hier de Trofeo Calvià in de Challenge Mallorca 2022
woensdag 26 januari 2022 om 11:45

Volg hier de Trofeo Calvià in de Challenge Mallorca 2022

Vandaag gaat de Challenge Mallorca van start. De eerste van de vijf koersen op het Spaanse eiland, de Trofeo Calvià, is gelijk een lastige. Vanwege het heuvelachtige parcours wordt er een zware wedstrijd verwacht. Bovendien zal het voor veel renners de eerste koers van het jaar worden, wat tot interessante ontwikkelingen kan leiden. Volg hier op WielerFlits het koersverloop.

De Trofeo Calvià is met 154,7 kilometer niet bijzonder lang. Ook zijn er geen extreme beklimmingen in de route opgenomen en wordt met een toppunt van 500 meter boven zeeniveau nooit een gigantische hoogte bereikt, maar dat betekent niet dat de route niet uitputtend is. Het gaat namelijk de hele dag op en af. Vanuit de start moet er vrijwel direct gestaag geklommen worden, waarmee de trend voor de rest van de dag wordt gezet.

Vooral in het eerste deel van de koers krijgen de renners een paar flinke beklimmingen voor de kiezen, waaronder de bij fietstoeristen welbekende Coll de Sóller. Hier beginnen de renners na ongeveer 65 kilometer aan. Vijftig kilometer later, als de top van De Coll den Claret is bereikt, liggen de grootste obstakels achter de rug. Maar ook daarna wachten er nog enkele hellingen, waardoor het onwaarschijnlijk lijkt dat we hier een echte massasprint krijgen.

Een sprinter die wellicht wel kan overleven in een beperkte groep, is Michael Matthews. Hij mag vandaag tot de favorieten gerekend worden. Alejandro Valverde lijkt de laatste jaren een beetje aan snelheid te hebben ingeboet, maar wie weet kan hij op een andere manier naar de overwinning rijden. Voor bijvoorbeeld Tim Wellens, die altijd goed is op Mallorca, geldt hetzelfde.

Het startschot wordt gegeven om 12:00 uur, de finish wordt verwacht tussen 15.52 en 16.17. De wedstrijden in de Challenge Mallorca zijn dagelijks in samenvatting te zien via Eurosport.

Links
Voorbeschouwing: Challenge Mallorca 2022 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter #ChallengeMallorca)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.