Marcel Kittel mist het klimmen, maar heeft nieuwe favoriet: “Ga vaak naar Sallandse Heuvelrug”
foto: Cor Vos

Marcel Kittel mist het klimmen, maar heeft nieuwe favoriet: “Ga vaak naar Sallandse Heuvelrug”

Fietstoerisme Ruim vier jaar geleden beëindigde Marcel Kittel zijn profcarrière, maar nog altijd zit hij regelmatig op de fiets. Vooral met de gravelbike trekt hij er regelmatig op uit, het liefst naar de Sallandse Heuvelrug. “Dat is vooral heel rustig en mooi”, vertelt hij aan WielerFlits.

Waar veel oud-profs te bewonderen zijn in gravelwedstrijden of uitdagende Gran Fondo’s, zit de tijd dat Kittel wedstrijden rijdt er definitief op, maar staat plezier centraal. “Als ik op de fiets stap dan heb ik altijd een doel: om te genieten, het liefst ook samen met andere mensen. Ik voel niet meer de drang om voor die hele grote uitdagingen te gaan en dan drie maanden lang te gaan trainen.”

Als we de oud-topsprinter vervolgens vragen naar het fietsgebied waar hij dan het liefst naartoe gaat, komt hij eerst met een uitspraak die je wellicht niet gelijk van een sprinter verwacht. “Het klinkt misschien een beetje gek, maar omdat wij nu in Nederland wonen, mis ik het klimmen wel een beetje”, stelt hij.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Marcel Kittel (@marcelkittel)

Toch ziet Kittel, tegenwoordig woonachtig in Twente, ook in zijn nieuwe leefomgeving genoeg moois om met de fiets te bezoeken. “Ik ga vooral naar de Sallandse Heuvelrug, bij Nijverdal. Of je kan net de grens met Duitsland over, richting Emlichheim, daar heb je ook een paar hellingen. Dan heb je het over beklimmingen van 3 tot maximaal 5 minuten, maar het is daar heel rustig en vooral heel mooi.”

Want hoewel beklimmingen er schaars zijn, is Kittel erg te spreken over het oosten van Nederland als fietsbestemming. “Er is in het oosten meer natuur, vooral meer bossen. Over het algemeen is het ook wat rustiger, mede doordat er minder grote steden zijn. Op de gravelbike is het hier nog leuker fietsen, dan zit je nog meer in de natuur.”

Om te reageren moet je ingelogd zijn.