Ontdek minder bekende parels tijdens Flanders Gravel Limburg

Ontdek minder bekende parels tijdens Flanders Gravel Limburg

Op zaterdag 6 augustus is Bilzen de hotspot voor de derde rit op de Flanders Gravel kalender. Tijdens een tocht van 65, 110 of 145 km ontdek je waarom Belgisch Limburg een waar fietsparadijs is. De rit neemt je mee naar Haspengouw, bekend om z’n fruit, en het enige Nationaal Park van België. En in tegenstelling tot wat je misschien zou denken, dikken ook de hoogtemeters best aan.

Na een succesvolle tweede editie van Flanders Gravel Koppenberg trekken Flanders Classics en LtD gravel rides naar (Belgisch) Limburg. Hoewel iedere koersfan misschien niet onmiddellijk aan Limburg denkt als het op wielrennen aankomt, heeft de meest oostelijke provincie van Vlaanderen fantastische fietstroeven om mee uit te pakken. Op zaterdag 6 augustus toont Flanders Gravel je waarom!

Haspengouw
De start- en aankomstsite is vlakbij Alden Biesen gelegen. De landcommanderij die in 1220 ontstaan is, is één van de grootste kasteellandgoederen in de Euregio en trekt jaarlijks een kwart miljoen bezoekers. Flanders Gravel slaat z’n tenten vlak naast het domein op en laat je bij het begin van je tocht onder andere kennismaken met de Maastrichterallee, een oplopende kasseistrook dwars door het domein.

Vervolgens duikt het parcours Haspengouw in. De streek in het zuiden van de provincie Limburg staat bekend om z’n fruitboomgaarden. Tussen de rijpende appelen en peren golft het parcours richting Borgloon en Wellen, waar uitgestrekte graanvelden, boomgaarden, vierkanthoeves en kastelen het decor kleuren. Bovendien gaat het constant op en af in de glooiende regio die centraal staat tijdens de voormiddaglus.

Nationaal park Hoge Kempen
Na een welverdiende lunch op de site aan de start neemt Flanders Gravel Limburg je mee naar een totaal andere omgeving. Via Munsterbilzen en Zutendaal fiets je door Nationaal Park Hoge Kempen, het enige Nationaal Park van België. Limburg toont enkele compleet andere groene troeven en transformeert van de Haspengouwse boomgaarden in kempische bossen.

Wie op zaterdag 6 augustus meefietst, ontdekt ongetwijfeld enkele onbekende pareltjes in een fietsprovincie die groener dan groen kleurt. Onderweg zullen de gastvrije Limburgers je zonder twijfel begroeten en wie weet scoor je wel een heerlijk stukje Limburgse ‘vlaai’. Place to be? Bilzen, op zaterdag 6 augustus. Meer info en inschrijven op www.flandersgravel.cc

Agenda
6 augustus – Flanders Gravel Limburg
9, 10 & 11 september – Durbuy Gravel

Om te reageren moet je ingelogd zijn.