Shimano lanceert Gravel Experience voor beginnende bikepackers
foto's: Shimano
dinsdag 20 juni 2023 om 12:06

Shimano lanceert Gravel Experience voor beginnende bikepackers

Fietstoerisme Shimano heeft een nieuw concept gelanceerd om meer gravelbikers kennis te laten maken met bikepacken. De ‘Gravel Experience’ is een tweedaagse bikepackingtrip die je op eigen gelegenheid het hele jaar door kan uitvoeren.

Voor de Gravel Experience zette Shimano samen met Gijs Bruinsma twee routes uit (op Komoot) vanuit Valkenburg naar Hellenthal en terug. De routes zijn om en nabij 90 kilometer lang, al zijn ze uit te breiden tot een afstand van 140 kilometer. Vanuit het Shimano Experience Center voert de rit naar camping Wildbach, waar een tentje en een slaapmatje klaar liggen. Je hoeft dus enkel een eigen slaapzak, kleding en voeding mee te nemen.

Deelname aan de Gravel Experience kost 99 euro. Hiervoor krijg je een welkomstpakket thuisgestuurd, waar onder andere een Komootwereldpakket (ter waarde van €30,-), een Komoot-spork, een paklijst en een webinar over het aanpassen van de route in zitten. Daarnaast start je de rit bij het Shimano Experience Center met koffie en vlaai, is de overnachting op de camping inbegrepen en krijg je bij terugkomst in Valkenburg een finishers badge en een welkomstdrankje.

Wie geen gravelfiets heeft maar wel kennis wil maken met het bikepacken over onverharde wegen kan tevens een gravelfiets huren bij het Shimano Experience Center. Meer informatie over de Shimano Gravel Experience vind je hier.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.