Israel-Premier Tech rijdt Parijs-Roubaix op gravelfietsen
foto: Israel-Premier Tech
zondag 7 april 2024 om 09:52

Israel-Premier Tech rijdt Parijs-Roubaix op gravelfietsen

Materiaalzone Een opmerkelijke materiaalkeuze bij Israel-Premier Tech: het team heeft ervoor gekozen Parijs-Roubaix op frames van gravelfietsen te rijden. Ze rijden de helleklassieker op de Ostro Gravel One van fietssponsor Factor.

Alhoewel de ploeg gebruik maakt van het frame van de Factor Ostro Gravel One, is deze verder wel afgemonteerd met de nodige wegonderdelen zoals Shimano’s Dura-Ace Di2 groepset en Continental GP5000 TLR banden met een breedte van 32 millimeter.

In een persbericht van de ploeg verklaart materiaalmanager Gary Blem de keuze. “We hebben best wat tests gedaan op de kasseien tijdens het openingsweekend met Tom van Asbroek en Riley Sheehan, waarbij de we aerodynamische Ostro VAM en de Ostro Gravel vergeleken en de consensus was dat de Ostro Gravel het beste zou zijn.”

foto: Israel-Premier Tech

De keuze voor de gravelfiets draait niet enkel om comfort, maar ook om het rijgedrag van de fiets. “De Ostro Gravel heeft een langere wielbasis, dus hij reageert wat rustiger, wat perfect is voor een koers als Parijs-Roubaix, omdat het onze coureurs meer tijd geeft te reageren. Daarnaast kunnen we op het frame 32 millimeter brede banden monteren. De Ostro Gravel is gemaakt voor comfort en onze rijders gaven aan dat ze kozen voor comfort over aerodynamica.”

De Ostro Gravel werd vorig jaar door Factor gepresenteerd als de meest aerodynamiosche gravelbike, die puur om performance draait, wat er volgens de ploeg mede voor zorgt dat het frame in te zetten is voor Parijs-Roubaix. “Omdat het een enorm aerodynamische gravelfiets is, boeten we niet in op aerodynamica. Na onze verkenning hebben we er vertrouwen in dat dit de beste fiets is van Factor voor de koers”, stelt Blem.

Dankzij de brede voorvork van de Ostro Gravel, kan de ploeg met bredere banden rijden – foto: Israel-Premier Tech

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.