‘Merendeel WorldTour-profs gebruikt temperatuursensor’
woensdag 20 maart 2024 om 21:00

‘Merendeel WorldTour-profs gebruikt temperatuursensor’

Materiaalzone Core heeft bekendgemaakt dit seizoen met tien profteams samen te werken en aan nog eens 150 atleten hun lichaamstemperatuur-sensoren te verstrekken. Daarmee zou het merendeel van het WorldTour-peloton van de sensoren gebruik maken, zo stelt het Zwitserse bedrijf.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Core is een sensor die op non-invasieve wijze de interne lichaamstemperatuur meet. Dat wil zeggen dat men de lichaamstemperatuur kan meten zonder iets in het lichaam in te moeten brengen. De producent claimt dat het de meest accurate sensor op de markt is.

Om het product verder te ontwikkelen werkt het bedrijf met enkele profploegen samen, waaronder BORA-hansgrohe, INEOS Grenadiers en Lidl-Trek. Daarnaast voorziet het merk nog eens 150 andere profs van hun sensoren, waardoor 2/3e van het WorldTour-peloton gebruik zou maken van het meetinstrumentje. Vermoedelijk behoort onder andere Tadej Pogacar tot dat rijtje, want op foto’s is te zien dat hij tijdens Strade Bianche gebruik maakte van de sensor.

Tadej Pogacar tijdens Strade Bianche, met de sensor zichtbaar onder het shirt, op zijn zij – foto: Cor Vos

Temperatuurregulatie is al jarenlang een belangrijk performance-thema, maar het bewustzijn daarover lijkt nu dus verder te groeien. “De beste coureurs en ploegen weten dat als de interne lichaamstemperatuur stijgt, ze vermogen verliezen. Een onderzoek toonde zelfs een vermogensverlies van maar liefst 5% per graad dat de interne lichaamstemperatuur stijgt”, stelt Ross McGraw, voormalig proftriatleet en tegenwoordig baas van Core.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.