Q36.5 lanceert ‘sokachtige’ wielerschoen
foto's: Q36.5
zondag 11 februari 2024 om 18:43

Q36.5 lanceert ‘sokachtige’ wielerschoen

Materiaalzone Steeds meer wielermerken ontwikkelen schoenen met een gewoven constructie. Nu ook Q36.5, die met de Dottore Clima een ‘sokachtige’ wielerschoen presenteert. Dat zou een vederlichte en optimaal ademende schoen opleveren.

De schoenen zijn voorzien van een dunne, gewoven stof voor het bovenwerk, wat het draagcomfort en de ademende kwaliteiten van de schoen ten goede zou moeten komen. Omdat er geen stiksels of naaiwerk aan te pas zijn gekomen, zijn er volgens Q36.5 ook geen drukpunten.

De schoen zou voelen als een sok, terwijl een meerlaagse structuur er wel voor zorgt dat de schoen waar nodig extra ondersteuning biedt. Het ontwerp van de schoen volgt de natuurlijke kromming van de wreef om deze goed te omhullen zonder te strak te zitten, terwijl ook de hielen goed vast en in evenwicht worden gehouden.

De zool, van carbon, zou doordat deze relatief dun is moeten zorgen voor een directere verbinding van de voet met het pedaal, zonder dat dat ten koste zou gaan van stijfheid. De schoenen  zijn voorzien van twee BOA-draaiknoppen en wegen slechts 270 gram (per schoen). Ze zijn beschikbaar in het grijs en zwart, voor maar liefst €470,-.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.