Tour de Tietema-Unibet rijdt Amstel Gold Race met nieuwe helmen
Foto's: Joren Benjamins/Tour de Tietema
zaterdag 13 april 2024 om 08:15

Tour de Tietema-Unibet rijdt Amstel Gold Race met nieuwe helmen

Materiaalzone Het tenue was al kleurrijk, de fietsen waren al kleurrijk en vanaf de Amstel Gold Race zijn ook de helmen van Tour de Tietema-Unibet kleurrijk. De ploeg start in de klassieker door Zuid-Limburg namelijk met nieuwe helmen.

Tot nog toe werkte TDT-Unibet hun wedstrijden af met een witte helm van sponsor Lazer (onderdeel van Shimano). Vanaf de Amstel komt daar verandering in en zijn de helmen dus even kleurrijk als de rest van het tenue, want de Lazer Vento Kineticore waar de ploeg gebruik van maakt, is van een makeover voorzien.

De nieuwe helm is net als de kleding voorzien van een ontwerp met daarin nagenoeg alle kleuren van de regenboog verwerkt. Dat ontwerp zal niet enkel voor de Amstel Gold Race worden gebruikt, maar daarmee zal de ploeg de rest van het seizoen hun wedstrijden rijden.

De reden voor de introductie van die helmen rondom Nederlands’ grootste wielerwedstrijd, is van logistieke aard. “We hebben kleurrijke tenues en kleurrijke fietsen. Onze helmen konden niet achterblijven, dus we hebben custom helmen laten maken bij onze partner Lazer. We hebben naar een lancering rondom onze eerste WorldTour-koers toegewerkt”, verduidelijkt de ploeg in gesprek met WielerFlits.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.