18-jarige Lore De Schepper boekt eerste profzege na solo van 44 (!) kilometer
foto: Cor Vos (archief)
maandag 15 april 2024 om 11:40

18-jarige Lore De Schepper boekt eerste profzege na solo van 44 (!) kilometer

Lore De Schepper heeft haar eerste profzege binnen. De 18-jarige renster van AG Insurance-Soudal NXTG zegevierde op indrukwekkende wijze in de Grand Prix Féminin de Chambéry (UCI 1.1). Ze rondde een solo van maar liefst 44 kilometer succesvol af.

De Grand Prix Féminin de Chambéry bevatte de nodige klimkilometers. Er moest namelijk viermaal een grote ronde verreden worden, met daarin de Col des Anes (2,3 km aan 5,2%) en Chemin de la Combette (1,6 km aan 4,9%) als scherprechters. De Schepper, die tot nog toe vooral naam maakte als veldrijdster, koos op dit lastige terrein al vroeg de aanval. Met nog 44 kilometer te gaan ging ze alleen op pad.

In de finale kwam een groepje met onder meer Évita Muzic nog dichterbij, maar De Schepper hield stand tot op de streep. Ze zegevierde met zestien seconden voorsprong op drie achtervolgers. “Ik denk dat ik een klimmer ben”, zei ze na afloop tegen DirectVelo. “Ik heb nog nooit heel lange klimmen gedaan in koers, maar de korte hellingen liggen me goed. Niet per se hellingen zoals in de klassiekers, maar beklimmingen die er qua lengte wat tussenin zitten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.