Adam Yates bevestigt favorietenstatus in CRO Race met dubbelslag

Adam Yates bevestigt favorietenstatus in CRO Race met dubbelslag

foto: Cor Vos

zaterdag 5 oktober 2019 om 14:51

Adam Yates heeft zijn favorietenstatus in de CRO Race bevestigd. De Brit van Mitchelton-Scott ontbond op de slotklim naar Platak zijn duivels, waarna hij solo naar de overwinning reed. Yates is tevens de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Een lange klim naar Platak moest de CRO Race in een definitieve plooi leggen. De vijfde etappe in de Kroatische rittenkoers was namelijk de koninginnenrit. Alle ogen waren daarin gericht op Adam Yates, die als torenhoge favoriet gold.

De Brit maakte die favorietenstatus uiteindelijk meer dan waar, al duurde het even voordat Yates definitief uit zijn hok kwam. De coureur van Mitchelton-Scott zag de gehele etappe coureurs aanvallen, maar vertrouwde rustig op het treintje van Astana, dat de koers controleerde.

Veel aanvallen in koninginnenrit, Gidich lost
Ruben Plaza deed een serieuze poging op veertig kilometer van de meet. Echter, de Spanjaard kreeg maar weinig ruimte en zag zich snel vergezeld worden door Quentin Pacher en Grega Bole. Van hen hield Pacher het langste stand.

De Fransman werd pas op twaalf kilometer tot de orde geroepen door Astana, waar leider Yevgeniy Gidich het tempo niet meer kon volgen. De slotklim was op dat moment al goed en wel begonnen.

Ook aanval Rolland slaagt niet, groepje der favorieten dunt uit
Pierre Rolland noteerde vervolgens de volgende aanval. De Fransman bleef even weg, maar ook hij slaagde niet in zijn poging. Op acht kilometer van de meet was het over voor hem en sloot de Fransman weer aan in het groepje der favorieten, waar op dat moment niet meer dan vijftien man reden.

Een van die coureurs was Sjoerd Bax, die door zijn sterke optreden zaterdag naar de negende plaats in het algemeen klassement klom. De Metec-TKH-coureur moest definitief lossen op zes kilometer van de streep, vlak voor de beslissende aanval van Yates.

foto: Cor Vos

Yates soleert naar de zege
Die volgde op vijf kilometer van de streep. Davide Vilella bleef even in de buurt van Yates, maar niemand was in staat om te volgen. Met een voorsprong van elf seconden op een groepje achtervolgers met daarbij Victor de la Parte, Davide Vilella, Pierre Rolland en Domen Novak kon Yates zijn vierde overwinning van het wielerseizoen vieren.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.