Afscheid nemende Vinokourov: “Nu lach ik”
zaterdag 28 juli 2012 om 23:08

Afscheid nemende Vinokourov: “Nu lach ik”

foto: Sirotti

Alexandre Vinokourov zette vandaag in zijn voorlaatste wedstrijd als profwielrenner de kroon op zijn toch al imposante loopbaan. De Kazach pakte in de straten van Londen namelijk de gouden medaille in de Olympische wegwedstrijd. “Ik had eerder al gezegd dat ik goud zou halen in Londen. Daar is toen hard om gelachen en nu lach ik”, aldus een geëmotioneerde ‘Vino’.

Vinokourov is in Londen bezig aan zijn laatste dagen als profwielrenner. De ervaren Kazach, in het verleden onder meer al winnaar van Luik-Bastenaken-Luik en vier Tourritten, rijdt woensdag in de Olympische tijdrit zijn laatste wedstrijdkilometers. Zijn winst van vandaag verandert daar niets aan. “Het is een goede manier om met een gouden medaille mijn loopbaan te beëindigen. Ik wilde altijd al stoppen op mijn hoogtepunt, net zoals grote kampioenen als Jalabert en Virenque.”

Vorig jaar wilde ‘Vino’ eigenlijk al met pensioen gaan na zijn dijbeenbreuk in de Tour de France, maar uitendelijk besloot hij toch door te gaan. “Ik fiets nog altijd met een metalen plaat in mijn been en dat was niet altijd makkelijk, maar mijn familie heeft mij erdoorheen geholpen”, zo verklaart Vinokourov, die over zijn dopinggebruik in het verleden nog altijd niets kwijt wil: “Die bladzijde heb ik omgeslagen. Ik heb de laatste jaren laten zien dat ik gewoon goed kan fietsen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.