AG2R Citroën rekent in Omloop en Kuurne op Belgische kopmannen
Greg Van Avermaet verkende de Haaghoek al - foto: Glenn Coessens
woensdag 23 februari 2022 om 17:31

AG2R Citroën rekent in Omloop en Kuurne op Belgische kopmannen

AG2R Citroën heeft de selecties voor de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne geopenbaard. In beide wedstrijden staan kopmannen Greg Van Avermaet en Oliver Naesen aan de start. Een derde Belgische vooruitgeschoven pion, Stan Dewulf, rijdt alleen zaterdag de Omloop.

De selectie voor de Omloop Het Nieuwsblad wordt gecompleteerd door Michael Schär, Lawrence Naesen, Gijs Van Hoecke en Damien Touzé. Daarmee gaat het Franse WorldTeam met liefst vijf Belgen van start in de Vlaamse seizoensopener. De enige wissel voor Kuurne-Brussel-Kuurne is Antoine Raugel, die de plek van Dewulf inneemt.

Op de website van AG2R Citroën blikt Oliver Naesen kort vooruit op de kasseienklassiekers. “Ik heb een geweldige winter gehad. Ik ben niet ziek geworden, ik heb geen corona gehad en ben niet gevallen. Alle lichten staan daarom op groen”, vertelt hij. “Ik ga mijn krachten wel anders opbouwen, omdat het doel is om in goede vorm te zijn vanaf Parijs-Nice en de daaropvolgende klassiekers.”

Naesen verwacht dat de Omloop en Kuurne zullen eindigen in sprints met grote groepen. “Daarom leg ik mijn piek het liefst iets later. Maar desondanks zijn deze wedstrijden heel speciaal. Hier train je heel de winter voor en ik zal zaterdag bij de start kippenvel hebben. Zeker omdat de koers bijna voor mijn huis langs rijdt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.