Alexander Kristoff wint: “Dit was mijn grote droom”
foto: Sirotti
zondag 5 april 2015 om 17:32

Alexander Kristoff wint: “Dit was mijn grote droom”

Alexander Kristoff versloeg in de sprint van de Ronde van Vlaanderen Niki Terpstra. De Noor van Katusha sprong op de Kruisberg mee met Terpstra en samen wisten ze de voorsprong te behouden tot op de meet in Oudenaarde. “Ik ben heel blij”, sprak Kristoff na afloop tegenover Sporza.

Het was een speciale zege voor de Noorse sprinter, die afgelopen week nog de Driedaagse De Panne-Koksijde op imponerende wijze op zijn naam schreef. Het is de eerste Noorse zege in de geschiedenis van ‘De Ronde’. “Mijn familie is hier. Dit was mijn grote droom en het grote doel voor dit seizoen. Het is gelukt, na goed werk van het team.”

Na de Kruisberg vonden de Noor en de Nederlander elkaar. “Toen Niki ging, wist ik dat ik mee moest zitten. Hij is een van de gevaarlijkste renners van Etixx-Quick-Step. Vorig jaar zaten we in de zelfde situatie voor de vijfde plek, nu voor de overwinning. Hij wilde echter niet meewerken”, zegt Kristoff over Terpstra, die in de laatste kilometers ging pokeren. “Dat begrijp ik, maar ik heb hem verslagen.”

Volgende week staat Parijs-Roubaix op het programma. De kans dat hij de dubbel (Ronde van Vlaanderen – Parijs-Roubaix, red.) wint, acht hij echter klein. “Ik hoop het wel. Ik ben in ieder geval heel blij met deze zege. Normaliter zie ik meer af in Roubaix, dus ik verwacht daar niet te winnen. Maar ik zal het natuurlijk wel proberen.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
5 april 2015 17:44
prachtige overwinning van deze klasbak. we schrijven hem maar weer op voor P-R, ik geef hem een goeie kans, hij is de beste momenteel en de rest is te veel aan elkaar gewaagd. of ze moeten de koers een stuk harder maken, maar zonder Cancellara en misschien ook Boonen is dit een logische winnaar.
5 april 2015 17:45
Het is je gegund, de panne uitgereden en ervoor gestreden en hier ook ten aanval getrokken en doorgereden tot de streep.
5 april 2015 17:46
Vorig jaar was ie in Roubaix inderdaad ineens verdwenen. Dit lijkt echter al weer een nieuwe Kristoff.. Ik schrijf hem niet bovenaan mijn lijstje, Degenkolb is juist beter in Roubaix en zat er vandaag al niet heel ver vanaf. De vraag is wie er tweede wordt achter Boom. Dan speel ik toch Degenkolb uit. Vlak voor Pozzato ;).
5 april 2015 18:04
Als ie nog een beetje aan souplesse wint, wordt t ook nog een gigantische tijdrijder.
5 april 2015 18:19
Ik vond Kristoff indrukwekkend vandaag en vraag me echt af of er überhaupt renners zijn die hem volgende week in Roubaix van de winst af gaan houden. Sterker nog ik denk dat hij de grote renner voor de komende jaren van de voorjaarsklassiekers zal worden. Hij kan uitstekend sprinten en daarnaast ook met gemak de heuvels en kasseien over.
5 april 2015 18:21
Vlaanderen is een koers voor Kristoff. Explosieve koersen liggen hem beter. Roubaix is een stuk moeilijker voor hem.
5 april 2015 18:31
Hij had het geluk dat Terpstra grotendeels mee wilde werken, maar afgezien van dat een verdiende en prachtige winnaar. Dit is niet zijn laatste monument geweest verwacht ik en hij mag ze ook winnen van mij!
Apart dat Kristoff op jonge leeftijd niet heel erg is opgevallen. Hij reed zijn top 10 plaatsen in sprints wel bij elkaar maar na die Milaan- San Remo van 2 jaar geleden uitgegroeid tot een enorme klasbak.
5 april 2015 18:50
Wel apart dat hijzelf en zijn ploeg beamen dat hij beter in Vlaanderen dan Roubaix is. Simpel redenerend zou je juist andersom verwachten.
5 april 2015 19:55
@fietskoen, idd apart. Maar laten we kristoff voorlopig maar even ten goede houden
5 april 2015 21:38
Lekkere samenvatting.

Kristoff zei in het interview na de race dat hij en Terpstra een uitstekende verstandhouding en samenwerking hadden tot aan de laatste kilometers, maar daar had Kristoff wel begrip voor.

Hij zei zelfs dat hij van vorig jaar nog wist dat hij aan Terpstra een goede vluchtgenoot te hebben.

Beetje raar om dan hier te zeggen dat kristoff zei dat Terpstra niet wilde meewerken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.