Richardson en Krieger laatste aanwinsten Corendon-Circus
Richardson wint Arno Wallaard Memorial - foto: Joris Knapen
maandag 9 december 2019 om 11:25

Richardson en Krieger laatste aanwinsten Corendon-Circus

Corendon-Circus gaat het wielerseizoen 2020 beginnen met 27 renners. Dat is aan de ruime kant voor een ProContinental-formatie, ware het niet dat er onder het selectiebestand een aantal renners zijn die zich vooral op het mountainbiken en veldrijden concentreren. Alexander Krieger en Alexander Richardson zijn de laatste twee aanwinsten, melden bronnen van WielerFlits.

Alexander Richardson
De 29-jarige Richardson fietst pas sinds 2015. Nadat de Brit vorig jaar in eigen land de nationale klassieker Lincoln en de kermiskoers in Maldegem won, besloot het gerenommeerde Canyon-DHB p/b Bloor Homes hem een kans te geven. In het shirt van de Britse Continental-formatie won hij eerder dit jaar met de Arno Wallaard Memorial zijn eerste UCI-wedstrijd. Een dikke maand later was hij ook primus in de slotrit van de Tour de Maribelle. Verder won hij met Puivelde Koerse en Zwevezele Koerse opnieuw twee kermiskoersen.

Alexander Krieger
Krieger is een 28-jarige Duitser die zijn profdebuut maakt. In het shirt van de Luxemburgse Continental-formatie Leopard maakte hij de laatste jaren furore, met een resem aan ereplaatsen in een heel divers palet aan eendagskoersen. De snelle man wist er weliswaar geen te winnen, maar hij was altijd goed voor een heel batterij aan UCI-punten. Opvallend is wel dat 2019 juist een iets minder seizoen was dan de laatste jaren. Desalniettemin geloven de broers Roodhooft in zijn kwaliteiten en geven ze hem een kans op profniveau.

Alexander Krieger voorafgaand aan de wegwedstrijd op de Europese Spelen in Minsk – foto: Cor Vos

Aangeboden renners
Met de komst van de Brit en de Duitser, is Corendon-Circus dus rond voor komend seizoen. Zij zijn – net als de andere aanwinsten mountainbiker Samuel Gaze en Scott Thwaites – inmiddels mee op trainingskamp. kopman Mathieu van der Poel liet de crosses in Essen en Zonhoven nog lopen om het gehele trainingskamp met zijn (nieuwe) ploeggenoten bij te wonen. De keuze voor de teammanagers was enorm, want veel renners boden zich bij de ploeg aan. Dat deden bijvoorbeeld ook Steve Cummings en Pieter Weening, maar zonder succes.

flag-be Corendon-Circus 2020
flag-fr Antoine Benoist (nieuw)
flag-be Dries De Bondt
flag-be Floris De Tier (nieuw)
flag-no Petter Fagerhaug
flag-nz  Samuel Gaze (nieuw)
flag-dk Lasse Norman Hansen
flag-be Roy Jans
flag-be Jimmy Janssens
flag-de Alexander Krieger (nieuw)
flag-be Senne Leysen (nieuw)
flag-de Marcel Meisen
flag-be Tim Merlier
flag-it Sacha Modolo (nieuw)
flag-nl David van der Poel
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-gb Alexander Richardson (nieuw)
flag-be Jonas Rickaert
flag-nl Oscar Riesebeek (nieuw)
flag-ch Loris Rouiller
flag-it Kristian Sbaragli (nieuw)
flag-gb Ben Tulett (nieuw)
flag-gb Scott Thwaites (nieuw)
flag-cz Petr Vakoč (nieuw)
flag-be Otto Vergaerde
flag-be Gianni Vermeersch
flag-be Louis Vervaeke (nieuw)
flag-de Philipp Walsleben

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.