Amaury Capiot leidt sprintklassement in Arctic Race: “Geen doel voor de ploeg”
© ARN/Gautier Demouveaux
Nico Dick
zaterdag 13 augustus 2022 om 19:49

Amaury Capiot leidt sprintklassement in Arctic Race: “Geen doel voor de ploeg”

Interview Na een vierde en een tweede plaats in de eerste twee etappes van de Arctic Race, moest Amaury Capiot in de derde rit wat terrein prijsgeven. Hij blijft wel leider in het puntenklassement. “Maar dat is voor de ploeg geen doel”, vertelde hij achteraf. “Kévin Vauquelin staat tweede in het algemene klassement. Dat is belangrijker.”

“Misschien is die trui toch een beetje een persoonlijk doel”, voegde de renner van Arkéa-Samsic er graag aan toe. “Maar we zien wel hoe het loopt. Als ik in de slotrit Kévin moet helpen, dan doe ik dat. Is er nog persoonlijke ruimte om eventueel voor ritwinst of die blauwe trui te gaan, dan ga ik ervoor. In principe is die slotrit me wel degelijk op het lijf geschreven.”

Dat balanceren tussen voor eigen rekening rijden en een kopman helpen, het is niet nieuw voor Amaury Capiot. Eerder uitte hij al zijn ongenoegen over het feit dat niet altijd zijn kaart getrokken wordt, terwijl hij nochtans de goede vorm te pakken heeft. “Dat is soms frustrerend, ja. Ik heb daarover al gepraat met de ploegleiding. Ik heb intussen geleerd dat, als Hugo (Hofstetter) of Warren (Barguil) meedoen, ik er moet mee leren leven.”

Vrije rol
“Maar ik ben al blij dat ik af en toe een vrije rol krijg. Het is zo dat ik meestal mijn plan trek, niet veel steun nodig heb. Zo kan ik toch af en toe mooie resultaten neerzetten. Dat is eigenlijk in deze Arctic Race ook het geval. En ik heb de hoop dat ik dat in september en oktober ook een paar keer kan doen en zo nog veel punten pak, want de ploeg heeft die ook broodnodig in de strijd om het behoud.”

Capiot staat er op toe te voegen dat hij zich niet slecht voelt bij het Franse ProTeam, waar hij overigens nog een jaar onder contract ligt. “Ach, het is overal wel iets, denk ik. Het gras is niet altijd groener aan de overkant. Morgen trekken we gewoon de kaart Vauquelin en we zien wel wat er daarna nog uit de bus kan vallen voor mij.”

Hamburg, Overijse en Plouay
Na de Arctic Race staan voor de 29-jarige Limburger onder meer Hamburg, Overijse en Plouay op het menu. Ook daarin wordt het de selecties afwachten om te weten wat zijn rol wordt. Ter info: Capiot is dit jaar al goed voor meer dan vijfhonderd UCI-punten voor Arkéa Samsic. Nairo Quintana, Hugo Hofstetter, Warren Barguil en Nacer Bouhanni doen nog beter.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.