Amund Grøndahl Jansen breekt pols na aanrijding
foto: Sirotti
dinsdag 11 december 2018 om 19:52

Amund Grøndahl Jansen breekt pols na aanrijding

Amund Grøndahl Jansen kreeg onlangs een tegenvaller te verwerken. De Noor van Lotto-Jumbo heeft namelijk zijn pols gebroken, nadat hij in Girona op training werd aangereden. “Ik denk echter wel dat ik in orde zal zijn aan het begin van het seizoen”, zo laat hij weten in een door de ploeg geüploade video.

De 24-jarige renner – die werd aangereden op een rotonde – blijft optimistisch. “Het is niet het ergste wat er kon gebeuren. Wellicht dat ik nu iets minder ben aan het begin van het seizoen, maar ik denk niet dat het gevolgen zal hebben voor het Belgisch openingsweekend.”

“Ik kan nu al goed trainen op de Tacx”, aldus de Noor. “Ik zal in december weliswaar wat minder kunnen doen, maar we hebben in januari nog de tijd om goed te trainen. Ik denk dan ook dat ik goed in orde zal zijn”, zo stelt hij zijn fans gerust.

Noorse sponsor 
Grøndahl Jansen was dit jaar als Noor nog een vreemde eend in de bijt bij Lotto-Jumbo, maar dat is binnenkort verleden tijd. De Nederlandse WorldTour-ploeg maakte namelijk bekend dat het een tweede sponsor heeft aangetrokken, namelijk het Noorse IT-bedrijf Visma. “Een hele mooie verrassing”, zo laat de renner weten.

“Dat we nu een Noors bedrijf op onze trui hebben, is enorm leuk voor het Noorse fietsen. We blijven een Nederlandse ploeg, maar misschien kan ik de andere renners wel wat Noorse woorden leren”, vertelt hij met een knipoog.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.