Andy Rihs spreekt van langetermijnproject met BMC
Andy Rihs (rechts) met Jim Ochowicz (links) - foto: Sirotti
dinsdag 5 juli 2016 om 11:25

Andy Rihs spreekt van langetermijnproject met BMC

Eerder vandaag kwam L’Équipe naar buiten met het nieuws dat BMC na het seizoen 2017 ophoudt te bestaan. In gesprek met Cycling Tips zegt BMC-eigenaar Andy Rihs dat dat niet het geval is. De Zwitser is bezig met een langetermijnproject, waarbij de komst van een extra sponsor niet uitgesloten is.

“Het gaat niet om de hoeveelheid geld, maar om iets aan BMC toe te voegen, moet het echt een belangrijke partij zijn, die op een dag wellicht zonder BMC door kan”, zegt Rihs, die al vele gesprekken gevoerd heeft, maar nog nergens mee heeft ingestemd. “Het is niet uitgesloten dat er iets bijkomt. We kijken om ons heen, maar we willen er geen half werk van maken, want BMC is zelf een groot fietsbedrijf.”

“Ik ben redelijk flexibel als iemand nu komt. Als Apple komt en zegt: ‘we willen volgend jaar instappen’, dan zullen we er alles aan doen om dat mogelijk te maken”, kijkt Rihs vooruit. Wel vindt de ploegbaas dat een eventuele nieuwe sponsor goed bij het merk BMC moet passen. Rihs zet hoog in, naast Apple droomt hij van bedrijven als Google en Tesla.

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
5 juli 2016 11:32
zo dat klinkt ff anders
5 juli 2016 11:38
Middelvingertje in de richting van L'équipe, dat is altijd mooi.
5 juli 2016 11:42
Apple, Tesla en Google zijn geen bedrijven die ooit in een wielerteam zouden investeren...
5 juli 2016 11:54
"Als Apple komt en zegt: ‘we willen volgend jaar instappen" wat een lolbroek die Andy Rihs , die kan zo het theater in.
5 juli 2016 12:20
Voorgeborchte, Lijkt me nochtans nog wel wat voor Tesla hoor met die electrische autos :D wedden dat ze de boel boeiender kunnen maken met "nondetectable electric support engines" klinkt toch prima ;-)
5 juli 2016 12:23
Mooi gesproken van Rihs, maar grote bedrijven wagen zich nog altijd niet aan het bepaald niet brandschone imago van het wielrennen. Daarnaast steken ze liever hun geld in sporten met nog meer exposure zoals voetbal en formule 1 (ook al zijn dat ook niet bepaald schone sporten te noemen).
5 juli 2016 12:31
@ Tutu888 ... Als dat zo is, moeten bedrijven zich echt achter de oren gaan krabben. Wat een non-argument zou dat eigenlijk zijn, als je kijkt naar de corruptie en dope in andere sporten. Denk dat het eerder aan het huidige (ouderwetse) model van het wielrennen ligt.
5 juli 2016 12:53
@SolerEritrean Volgens mij zegt hij weinig anders dan wat er in l'équipe stond.
5 juli 2016 13:00
Als Sagan nog een paar keer wint kan Rihs met Tinkoff in zee gaan...
5 juli 2016 13:27
@Tutu
Het schone imago van het wielrennen is er inderdaad niet, maar eindelijk is het langzaam duidelijk dat alle andere in sporten er net zo veel of meer doping gebruikt wordt. (level playing field) Bovendien is wielrennen no altijd relatief goedkoop om te sponsoren.

Rihs kan wel dromen van zo'n sponsor maar als die er niet komt houd de ploeg waarschijnlijk toch gewoon op en wordt BMC elders materiaal sponsor.
BMC can beter een voorbeeld nemen aan Trek wat dat betreft, die hebben een goedkopere ploeg en gaan nu met het extra budget van Segafredo pas wat extra investeren.
5 juli 2016 13:42
Dit interview is van voor het artikel in L'Equipe
5 juli 2016 14:17
@Sebas
Het verdienmodel in het wielrennen is inderdaad achterhaald en ook al vaak bekritiseerd (zeker door Tinkov). Daarnaast is de media interesse in het wielrennen (en dus ook die van het publiek) voor het overgrote deel gefocust op de Tour waardoor andere koersen moeite hebben het hoofd boven water te houden.
Toch valt niet te ontkennen dat er geen sport is die zo gebukt is gegaan onder de dopingproblematiek. Langzamerhand gaat ook bij andere sporten de beerput open (voor zowel doping als corruptie en gokpraktijken) maar een aantrekkelijk reclameobject is de sport nog altijd niet.
@KnightBiker
Dat wielrennen een goedkope manier van sponsoring is zal grote bedrijven minder interesseren dan de (ingeschatte) kans op imagoschade.
5 juli 2016 14:29
Ik denk dat BMC wel interessant kan zijn. Volgens mij 0x doping in die ploeg?
5 juli 2016 14:45
Wel degelijk gevallen geweest sinds de oprichting(doorstart phonak) plus randzaken a la Ballan,Van Avermaet...
5 juli 2016 14:48
@Visconti volgens mij Alessandro Ballan, alleen weet ik dus niet of hij toen hij betrapt werd ook bij BMC reed.
5 juli 2016 15:42
Ballan is zo ongeveer in alle onderzoeken genoemd...
5 juli 2016 16:08
Dat ging nog over zijn Lampre tijd, het jaar waarin hij WK werd volgens mij.

Absoluut @ tutu888, er zit idd een ontzettend grote smet op het wielrennen en misschien is dat voor grote sponsoren nog een gegronde reden om er niet in te stappen. Voor mij echter niet. Als ik (zo objectief mogelijk) naar de sportwereld in het algemeen kijk, zie ik heel veel smetten op heel veel sporten.
5 juli 2016 18:13
@Veel

Ballan en bijvoorbeeld Hincapie allemaal voordat ze daar tekenden. Als amerikaanse sponsor lijkt me dit een mooie ploeg. Google lijkt me te ambitieus, maar waarom inderdaad geen Tesla of bijvoorbeeld Herbalife?
6 juli 2016 08:01
@Giovisconti Herbalife is al op kleine schaal bij de wielersport betrokken. Het is co sponsor van het Maxx Solar cycling team en een sponsor van de Thuringen Rundfahrt der Frauen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.