Anna van der Breggen: “Prijzengeld is niet het belangrijkste thema”

maandag 8 maart 2021 om 15:43
Anna van der Breggen: “Prijzengeld is niet het belangrijkste thema”

foto: Cor Vos

Wereldkampioene Anna van der Breggen heeft zich namens haar ploeg SD Worx uitgesproken over het thema prijzengeld in het vrouwenwielrennen. Fans haalden via crowdfunding ruim 26.000 euro op, om zo het prijzengeld voor Strade Bianche voor vrouwen gelijk te trekken met dat van de mannen. “Dat gebaar is heel genereus”, aldus Van der Breggen.

“We waren als rensters van SD Worx verrast dat zoveel fans geld gedoneerd hebben, om het prijzengeld van de mannen te evenaren. Het geeft ons het gevoel dat niet alleen de ploegen en de rensters het vrouwenwielrennen naar een hoger niveau willen brengen, maar dat de fans daar ook onderdeel van willen uitmaken”, schrijft de wereldkampioene.

“Maar we willen ook zeggen dat prijzengeld niet het belangrijkste thema is voor rensters die bij een UCI WorldTour-team rijden, want we krijgen al een goed salaris”, geeft Van der Breggen aan. “We hopen dat dit gebaar wel aan de UCI en de organisatoren laat zien dat onze wedstrijden live-uitzendingen verdienen voor onze fans. Meer exposure, dat is wat nog moet groeien in het vrouwenwielrennen de komende jaren.”

De nummer drie van Strade Bianche, die haar ploeggenote Chantal van den Broek-Blaak zag winnen in Siena, wil de fans bedanken voor de steun. “Hopelijk leiden jullie inspanningen tot de aandacht die het vrouwenwielrennen verdient”, sluit ze af.

We as riders from team SD Worx were surprised to hear that so many fans donated money, to achieve the same amount of…

Geplaatst door Anna van der Breggen op Zondag 7 maart 2021

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair