Annemarie Worst domineert in Bern
Foto: Cor Vos
zondag 20 oktober 2019 om 13:49

Annemarie Worst domineert in Bern

Annemarie Worst heeft de wereldbekercross in Bern met overmacht gewonnen. De Europese kampioene nam van bij de start het heft in handen, en won uiteindelijk met meer dan een halve minuut voorsprong. Landgenote Ceylin del Carmen Alvarado en de Britse Anna Kay vervolledigden het podium.

In Bern was het vanmiddag tijd voor de eerste Europese wereldbekermanche van het seizoen. De Europese kampioene Annemarie Worst moest vanop de tweede startrij van start gaan, maar al in de eerste bocht zagen we dat ze zich naar plekje drie had geknokt. De wereldkampioene, Sanne Cant, verging het veel minder goed. Cant kent geen al te beste seizoensstart, en kwam ook nu snel buiten de top 20 terecht.

Maghalie Rochette, de verrassende winnares van de wereldbekermanche in Iowa, tekende voor de kopstart, maar het duurde niet lang voor de Canadese haar plekje moest afstaan aan een hongerige Worst. De Europese kampioene ging furieus te keer en dwong Rochette tot twee keer toe in de fout. Ook de Britse Anna Kay kwam ten val in de achtervolging op Worst, waardoor ze in geen tijd een voorsprong van een vijftiental seconden bij elkaar had gereden.

Alvarado profileerde zich dan maar tot de grootste uitdaagster van Worst, maar terrein goedmaken, daar hoefde ze niet aan te denken. Halverwege keek de Nederlandse al aan tegen een achterstand van een halve minuut. Koers gereden dus, en dan vooral dankzij de uitmuntende techniek van Worst. Dat combineerde ze met veel kracht, waardoor er vandaag weinig aan haar te doen was. En ook Alvarado zelf kon zorgeloos rondrijden op plekje twee. Anna Kay had op haar beurt dan weer een geruststellende voorsprong op de vierde.

Eerste World Cup-zege Worst
Het was voor Worst haar allereerste overwinning ooit in de Wereldbeker veldrijden. Ook voor de nummers twee en drie was het een primeur op een World Cup-podium.

Wereldbeker veldrijden 2019-2020
Uitslag manche 3: Bern

1. flag-nl Annemarie Worst (777)
2. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (Corendon-Circus)
3. flag-gb Anna Kay (Experza CX Team)
4. flag-us Kaitlin Keough (Cannondale Cyclocrossworld)
5. flag-nl Yara Kastelijn (777)
6. flag-us Katie Compton (Trek)
7. flag-cz Katerina Nash (Clif Pro Team)
8. flag-be Sanne Cant (IKO-Crelan)
9. flag-it Eva Lechner (Creafin-Fristads)
10. flag-be Laura Verdonschot (Pauwels Sauzen-Bingoal)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.