Annemiek van Vleuten maakt opwachting in Dwars door Vlaanderen
foto: Cor Vos
dinsdag 30 maart 2021 om 08:34

Annemiek van Vleuten maakt opwachting in Dwars door Vlaanderen

Annemiek van Vleuten zal woensdag weer een rugnummer opspelden. De Europees kampioene maakt namelijk deel uit van de selectie van Movistar voor Dwars door Vlaanderen. Van Vleuten verbleef de voorbije weken voor een trainingsstage op Tenerife.

De Nederlandse reed eerder dit seizoen al Omloop Het Nieuwsblad (21e) en Strade Bianche (4e), maar besloot na de Toscaanse wittewegenklassieker opnieuw een stage in te lassen op het Spaanse eiland Tenerife. Van Vleuten wist op en rond de bekende trainingsvulkaan El Teide de nodige trainingskilometers af te werken, maar is nu weer klaar om te koersen.

De kopvrouw van Movistar krijgt woensdag het gezelschap van Leah Thomas, Aude Biannic, Alicia González, Barbara Guarischi en Gloria Rodríguez. Voor Van Vleuten is Dwars door Vlaanderen een laatste test richting de Ronde van Vlaanderen van aankomende zondag.

Movistar heeft ook zijn selectie voor de manneneditie van Dwars door Vlaanderen gecommuniceerd. Lluís Mas, Imanol Erviti, Gonzalo Serrano, Mathias Norsgaard, Johan Jacobs, Juri Hollman en Iván García maken deel uit van de zevenkoppige selectie. García werd afgelopen zondag nog achttiende in Gent-Wevelgem.

Selectie flag-es Movistar voor Dwars door Vlaanderen voor vrouwen (31 maart)
flag-fr Aude Biannic
flag-it Barbara Guarischi
flag-es Alicia González
flag-es Gloria Rodríguez
flag-us Leah Thomas
flag-nl Annemiek van Vleuten

Selectie flag-es Movistar voor Dwars door Vlaanderen voor mannen (31 maart)
flag-es Imanol Erviti
flag-es Iván García
flag-de Juri Hollman
flag-ch Johan Jacobs
flag-es Lluís Mas
flag-dk Mathias Norsgaard
flag-es Gonzalo Serrano

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.