Antwerp Port Epic zet grote middelen in om onverharde wegen zo veilig mogelijk te maken
Foto: Cor Vos
vrijdag 10 mei 2024 om 13:59

Antwerp Port Epic zet grote middelen in om onverharde wegen zo veilig mogelijk te maken

Volgende week zondag staat de Antwerp Port Epic weer op het programma, een wedstrijd die gekenmerkt wordt door de vele onverharde wegen en kasseistroken in en rond de Antwerpse haven. Alleen maakten de slechte weersomstandigheden het de organisatie niet gemakkelijk.

Met man en macht – en grote middelen – is de organisatie druk in de weer om de onverharde wegen in optimale en veilige conditie te brengen. Er werd zelfs speciaal een turboblower ontworpen en ingezet om alle plassen droog te blazen. Zo werkte men alle modder weg op het parcours, alvorens dat volledig werd genivelleerd en platgewalst. Dat is te zien op de sociale media van de Karakterkoers.

Het is de bedoeling van de organisatie om, ondanks de slechte weersomstandigheden van de voorbije weken, opnieuw een perfect parcours aan de renners te kunnen voorschotelen voor de parcoursverkenningen en vooral voor de Antwerp Port Epic van volgende zondag 19 mei.

Vorig jaar waren Dries De Bondt en Marthe Truyen nog de beste in de Antwerp Port Epic. Bij de mannen werd het, dankzij Timo Kielich en Quinten Hermans, zelfs een volledig Alpecin-Deceuninck-podium.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.