Arkea-Samsic in 2020 op Canyon
donderdag 14 november 2019 om 10:05

Arkea-Samsic in 2020 op Canyon

Nairo Quintana rijdt de komende twee jaar op fietsen van Canyon. De Duitse fietsenfabrikant heeft namelijk bekendgemaakt dat het volgend seizoen de fietsen gaat leveren van zijn nieuwe werkgever Arkéa Samsic. Afgelopen seizoen reden de renners van de Franse formatie nog op fietsen van BH Bikes, dat in de zomer van 2018 het aan de kant gezette Look verving.

Canyon leverde in 2019 fietsen aan Quintana zijn huidige ploeg Movistar, Katusha-Alpecin en Corendon-Circus. De renners van Arkea-Samsic gaan volgend seizoen gebruikmaken van aerofiets Aeroad, klimfiets Ulimate en tijdritfiets Speedmax. De Canyon zijn afgemonteerd met Shimano Dura Ace en de banden komen van Continental. Regerend Frans kampioen Warren Barguil krijgt een speciaal exemplaar in de kleuren van de Franse vlag.

Arkea-Samsic – dat in 2019 Barguil en de naar Israel Cycling Academy vertrekkende André Greipel als voornaamste speerpunten kende – heeft zich voor volgend seizoen stevig versterkt. Naast Quintana rijden ook zijn broer Dayer (Neri Sottoli-Selle Italia-KTM), Nacer Bouhanni (Cofidis), Diego Rosa (Team Ineos), Daniel McLay (EF Education First), Thomas Boudat (Direct Energie), Winner Anacona (Movistar), Łukasz Owsian (CCC), Benjamin Declercq, Christophe Noppe (beiden Sport Vlaanderen-Baloise) en de Fransen Donavan Grondin en Matis Louvel in 2020 voor de Franse formatie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.