Zeger Schaeken
zondag 28 april 2024 om 17:49

Arnaud De Lie veegt de nul van de tabel: “Het vertrouwen was toch even weg”

Video Arnaud De Lie heeft zijn eerste overwinning van het seizoen gepakt. De Belgische snelle man sprintte overtuigend naar de overwinning in de Famenne Ardenne Classic. “Ik heb onderweg toch afgezien. Zeker in het begin van de koers voelde ik me niet goed”, vertelde De Lie aan onder meer WielerFlits.

“Ik ben heel blij met deze overwinning”, opende De Lie. “Ik heb een moeilijke periode achter de rug. Ik heb er niet echt woorden voor op dit moment. Ik wil iedereen bedanken die me is blijven volgen. Dit is sowieso een bevrijding nadat ik dit seizoen ook nog niet kon winnen.”

De Lie vloog in de straten van Marche-en-Famenne naar de zege, maar onderweg had hij toch wat twijfels. “Ik voelde me niet goed in de openingsfase. Maar het was voor iedereen wel zwaar. Die stevige wind maakte het lastig. Ik ken het parcours wel goed, dat was in mijn voordeel. Ik werd tijdens de koers ook steeds beter en mijn ploeggenoten gaven me veel vertrouwen. We hebben als ploeg een zeer sterke koers gereden. Ik ben blij dat ik het dan ook effectief kon afmaken.”

‘Mooie eerste stap’
In de laatste kilometer rolde Lotto Dstny de rode loper uit voor De Lie. De Waal maakte het zelf af én had met Maxim Van Gils nog een buffer. “Het was een heel lastige sprint met de tegenwind. Het plan was dat ik zou sprinten en dat Maxim in mijn wiel zou zitten. Hij zou er dan kunnen uitkomen als ik carpaccio zou zijn, als ik kapot was”, lachte De Lie.

“Ik zag echter dat Axel Zingle de sprint zeer vroeg aanging en dus volgde ik hem. Daarna ging ik er op het goede moment over. Ik kon het gelukkig houden tot de streep. Dit is heel goed voor het vertrouwen. Dat vertrouwen was toch wat weg toen ik het moeilijk had. Ik voel dat dat nu weer wat meer terug is. Dit is een mooie eerste stap.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.