Astana overweegt lid te worden van MPCC
vrijdag 23 november 2012 om 16:19

Astana overweegt lid te worden van MPCC

Astana

foto: Sirotti

Astana denkt er over na om lid te worden van de Beweging voor een Geloofwaardig Wielrennen, MPCC. Dit laat manager Giuseppe Martinelli weten tegenover de Zweedse Eurosport. Voor teams binnen de MPCC gelden strengere dopingregels. Deze organisatie, waar onder meer Argos-Shimano deel van uit maakt, wil bijvoorbeeld een nultolerantie invoeren. De Kazachse formatie neemt in december tijdens het trainingskamp een besluit over het al dan niet lid worden van de MPCC.

“Ik denk dat het belangrijk is om dit te doen”, zegt Martinelli. “Om iets te proberen veranderen of om in ieder geval een signaal af te geven. Misschien spreken we er niet veel over, maar we doen écht veel anti-doping werk. We hebben een intern systeem dat de renners iedere dag in de gaten houdt. Ons team is veel veranderd in de laatste twee jaren. We zien daar nu de resultaten van.”

Het team heeft verschillende managementwijzigingen doorgevoerd. Nadat Vinokourov en Kashechkin in 2007 op doping werden betrapt, kwam er een ander management. Johan Bruyneel werd twee jaar lang de nieuwe baas en inmiddels staat Martinelli aan het hoofd van deze organisatie. Martinelli benadrukt dat de dopingproblemen tot de geschiedenis behoren en dat niemand binnen het team een connectie heeft met dopingarts Ferrari.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.