Arnaud De Lie wint Tro-Bro Léon en krijgt biggetje cadeau: “Had mijn zinnen hierop gezet”
zondag 5 mei 2024 om 19:38

Arnaud De Lie wint Tro-Bro Léon en krijgt biggetje cadeau: “Had mijn zinnen hierop gezet”

Het zat Arnaud De Lie niet mee in Tro-Bro Léon, maar de Stier van Lescheret kwam alle pech te boven. Na twee lekke banden sprintte hij naar de zege in de Franse gravelwedstrijd. “Dit maakt me echt gelukkig”, zegt hij op de site van Lotto Dstny.

“Wat een koers. We hebben onze portie pech wel gehad. Gelukkig kon ik- en bij uitbreiding iedereen van de ploeg- bij elke terugslag kalm blijven. Ik voelde me echt super goed, had topbenen, en dus probeerde ik op het einde nog eens aan te vallen. Dat lukte niet helemaal en dus moesten we sprinten met z’n negen. Ook daar kon ik mijn rust bewaren en maakte ik niet dezelfde fout als vorig jaar, toen ik als eerste aanging.”

De Tro-Bro Léon staat bekend om de beruchte gravelpaden, maar ook om de prijs voor beste Breton. Deze eerste thuisrijder ontvangt namelijk traditiegetrouw een biggetje. De organisator beloofde er dit jaar echter ook een aan De Lie, die maar wat blij was met dit cadeau.

“Ik had mijn zinnen hierop gezet”, lacht de boerenzoon. “Ach, ik ben vooral blij dat de conditie duidelijk goed zit. Ik win in Famenne vorige week, werd gisteren tweede (in de Grand Prix du Morbihan, red.) en zet nu de Tro-Bro Léon op mijn naam. Na vandaag moet ik mijn ploeg dubbel en dik bedanken voor al het harde werk.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.