Puck Pieterse vijfde in Wereldbeker Shorttrack in Nové Mĕsto na heuse inhaalrace, Tom Pidcock zevende bij rentree
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 25 mei 2024 om 11:25

Puck Pieterse vijfde in Wereldbeker Shorttrack in Nové Mĕsto na heuse inhaalrace, Tom Pidcock zevende bij rentree

Alessandra Keller heeft de Shorttrack bij de elite vrouwen gewonnen in de Wereldbeker mountainbike in Nové Mĕsto. Puck Pieterse moest vrede nemen met de vijfde plaats na een heuse inhaalrace. Bij de mannen ging de zege naar Victor Koretzky, Tom Pidcock werd zevende.

De start van de Wereldbeker kon niet slechter beginnen voor Pieterse. De jonge Nederlandse ging tegen de grond in de openingsfase en verloor daardoor kostbare tijd en posities. Het tempo lag voorin echter niet verschroeiend hoog, waardoor Pieterse in de het begin van de vierde ronde weer kon terugkeren in de eerste tien posities.

In de voorlaatste ronde besloot de Zwitserse Alessandra Keller om door te trekken. Pieterse probeerde het gat te dichten, maar trapte duidelijk op haar adem. Ze moest gas terugnemen en ook de andere rensters waren niet in staat om Keller nog bij te benen. Pauline Ferrand-Prévot werd tweede, Haley Batten derde. Pieterse moest vrede nemen met plaats vijf. Anne Tauber werd negende.

Pidcock niet in top-5
Niet veel later was het de beurt aan de mannen in Nové Mĕsto. Daar was het uitkijken naar Tom Pidcock, die voor het eerst sinds maanden weer een MTB-wedstrijd reed. De Brit had wat tijd nodig om in de wedstrijd te komen, hij kende namelijk – net zoals Pieterse – geen goede start. Ook hij liet zich in de vierde ronde voor het eerst in de voorste gelederen zien.

In tegenstelling tot de wedstrijd bij de vrouwen viel de beslissing pas in de laatste ronde. Het initiatief kwam van Pidcock, die vol ging op de lastige beklimming. Hij werd echter overvleugeld door verschillende andere renners. Uiteindelijk was het Victor Koretzky die over de beste benen beschikte en Christopher Blevins en Thomas Litscher klopte. Pidcock werd zevende. De Belg Jens Schuermans werd knap tiende.

WB mountainbike Shorttrack in Nové Mĕsto
Uitslag vrouwen 
flag-nr1 flag-ch Alessandra Keller
flag-nr2 flag-fr Pauline Ferrand-Prévot
flag-nr3 flag-us Haley Batten

Uitslag mannen 
flag-nr1 flag-fr Victor Koretzky
flag-nr2 flag-us Christopher Blevins
flag-nr3 flag-ch Thomas Litscher

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.