Patrick Lefevere: “Inhoudsloze kritiek over Tim Merlier leefde alleen bij een paar zure toetsenbordhelden”
foto: Cor Vos
zaterdag 25 mei 2024 om 09:03

Patrick Lefevere: “Inhoudsloze kritiek over Tim Merlier leefde alleen bij een paar zure toetsenbordhelden”

Patrick Lefevere zag afgelopen week Tim Merlier zijn tweede overwinning grijpen in de Giro d’Italia. Merlier rekende daarbij af met heel wat kritiek, iets wat ook de Lefevere niet is ontgaan. “Mooi dat de zure toetsenbordhelden hun laatste argument kwijt zijn”, vertelt de manager van Soudal Quick-Step in zijn column in Het Nieuwsblad.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Merlier kreeg lang de kritiek dat hij niet in staat was om in de derde week van een grote ronde nog te winnen. “De haters zullen teleurgesteld zijn”, zei de Belg na afloop van rit achttien. “Kijk, ik ben blij dat ik bewezen heb dat ik dat wel kan. Als sportman wil je toch de criticasters van antwoord dienen. Ik antwoord liever met de pedalen”, gaf hij wat meer uitleg bij Het Nieuwsblad.

Lefevere heeft er ook wat over te zeggen. “Tim Merlier heeft afgerekend met de inhoudsloze kritiek dat hij alleen in de eerste week van een grote ronde sprints kan winnen. Dat idee leefde alleen bij een paar zure toetsenbordhelden, maar mooi dat ze ook hun laatste argument kwijt zijn om geringschattend over hem te spreken.”

‘Merlier is anders dan andere sprinters’
“Tim is top: een gouden kerel die bijna nooit een afspraak mist. No offence, maar bij sprinters is het meestal me, myself and I. Tim is anders”, waarna Lefevere uitgebreid vertelt dat Merlier met meer dan alleen zichzelf bezig is, waaronder de sponsors van de ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.