Zomernummer RIDE Magazine feestelijk gepresenteerd bij Shimano Experience Centre in Valkenburg
foto: George Deswijzen
zaterdag 25 mei 2024 om 07:15

Zomernummer RIDE Magazine feestelijk gepresenteerd bij Shimano Experience Centre in Valkenburg

Podcast Bij het Shimano Experience Center in Valkenburg is donderdag het nieuwe zomernummer van RIDE gepresenteerd. Omringd door tal van carbon en enthousiaste RIDE-abonnees namen WielerFlits hoofdredacteur Maxim Horssels, wielerjournalist Raymond Kerckhoffs, RIDE-hoofdredacteur en uitgever Rodrick de Munnik en ex-prof en wieleranalist Danny Nelissen, een live-podcast op om de lancering van het nieuwste nummer te vieren.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor de zesde launch-party zakte de redactie van RIDE-Magazine af naar het zuiden des lands. Op een bijzondere locatie in de wielerhoofdstad van Nederland, omringd door historische carbonwerk, heette commercieel directeur Danny Nelissen ons welkom in ‘zijn’ Shimano Service Center. Het is dé plek om jouw droomfiets te testen, om de fietsen van wereldsterren als Mathieu van der Poel te bekijken of om te genieten van een heerlijke Limburgse vlaai.

Terug naar de presentatie van het nieuwste zomernummer. Om de lancering te vieren, bespraken Horssels, Kerckhoffs, De Munnik en Nelissen de actualiteit en de mooiste verhalen uit de kersverse editie. De verschillende onderwerpen bleken naadloos op elkaar aan sluiten.

De Giro d’Italia valt qua spektakel wat tegen, al was dat volgens Nelissen te verwachten. De voormalig wereldkampioen spreekt over twee halfvolle handen aan renners die mijlen ver boven de rest uitsteken. “Ik maak onderscheid tussen stoep- en wegrenners. Tadej Pogacar mag op de weg fietsen, de andere renners in Italië behoren op de stoep.” Het leidt tot de vraag of de Sloveen de dubbel kan pakken dit jaar.

Voorafgaand aan de presentatie en de podcastopname stond er bovendien nog een georganiseerde groepsrit op het programma – foto: WielerFlits

In het nieuwste RIDE-nummer is een uitgebreid achtergrondverhaal te lezen over de uitdaging van Pogacar om de dubbel Giro/Tour te veroveren. Want is het winnen van beide grote rondes mogelijk in het hedendaagse wielrennen? “Het belangrijkste is dat ik na de Giro mentaal nog goed in mijn vel zit”, geeft de tweevoudig Tourwinnaar aan. In het stuk komen de belangrijkste personen uit de directe omgeving van de Sloveen, zoals sportief manager José ‘Matxin’ Fernández, aan het woord.

Ook komt de situatie rondom Fabio Jakobsen ter sprake. De renner kende een zeer teleurstellende Giro d’Italia en komt in een dubbelinterview met teamgenote Charlotte Kool uitgebreid aan het woord in het zomernummer. Nelissen is ervan overtuigd dat Jakobsen zich minder moet laten vertellen door de ploeg. “Om weer successen te boeken moet hijzelf erg goed zijn. Ik heb niet zo’n hoge pet op van zijn ploeg. Zelf had ik het geld deze zomer anders besteed”, geeft Nelissen aan.

foto: George Deswijzen

Even terug naar de locatie van de RIDE-launch. Valkenburg toont zich deze zomer nog maar een keer als de wielerhoofdstad van Nederland. De start van de vierde etappe in de Tour de France Femmes start voor de deur van het Shimano Service Center.

Christian Prudhomme was al te gast in het Zuid-Limburgse plaatsje, en komt in het blad uitgebreid aan het woord over de toekomst van la Grande Boucle. Ook over de aankomende Tour de France is overigens alles te lezen in het zomernummer. Met een uitgebreide gids over zowel het mannen- en vrouwenparcours zit jij deze zomer goed geïnformeerd voor de buis of langs de weg!

foto: George Deswijzen

Na afloop van de podcastopname was er tijdens een gezellige borrel de gelegenheid om te doen waar alle genodigden van houden: praten over fietsen. Ook waren de geïnteresseerden uitgenodigd voor een rondleiding door de showroom van het Shimano Service Center. Ben jij als RIDE abonnee aanwezig bij de volgende Launch Party?

Listen to “RIDE Zomer Podcast over Van der Poel en Pogacar, met Danny Nelissen” on Spreaker.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.