Audrey Cordon-Ragot getroffen door beroerte
foto: Cor Vos
zaterdag 17 september 2022 om 15:37

Audrey Cordon-Ragot getroffen door beroerte

Audrey Cordon-Ragot heeft bekendgemaakt waarom ze niet zal afreizen naar Australië voor de WK in Wollongong. De Française heeft vorige week zondag een beroerte gehad, vertelt ze op Twitter. De nationale bond van Frankrijk meldde eerder dat Cordon-Ragot de wegrit van het WK niet zou betwisten vanwege “medische redenen”.

“Het leven heeft altijd verrassingen voor je in petto en deze week heb ik meer dan ooit geleerd dat het leven belangrijker is dan wat dan ook”, begint Cordon-Ragot haar verhaal. “Mijn afwezigheid op het komende WK, die volgens velen geduid werd als een opwelling, angst om te verliezen, een gebrek aan respect voor het Franse team, enzovoort… komt door een beroerte, waar ik afgelopen zondag door getroffen werd.”

“Het werd niet direct opgemerkt, maar ik had de mazzel (ja ik zeg mazzel) om een medische staf bij me te hebben (bedankt Gwenaëlle Madouas, Maryline Salvetat en Mathieu Le Strat), die me sterk adviseerden om een MRI te ondergaan. Dat heeft mijn leven gered”, sluit de Franse kampioene af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.