Average Rob mag dan toch niet niet starten in Diegem: “Senior van Belgian Cycling steekt stokken in onze wielen”
De cross in Diegem - foto: Cor Vos
vrijdag 8 december 2023 om 09:18

Average Rob mag dan toch niet niet starten in Diegem: “Senior van Belgian Cycling steekt stokken in onze wielen”

Average Rob mag dan toch niet deelnemen aan de Superprestige in Diegem. De populaire Belgische YouTuber had de goedkeuring gekregen van de organisatie in Diegem om te mogen starten, maar plots gaat dat toch niet door. “Er is letterlijk een senior bij Belgian Cycling die stokken in onze wielen steekt.”

Average Rob maakte een tijdje geleden een video met Mathieu van der Poel waarin de Nederlander een les mountainbiken gaf. Eerder gaf Van der Poel ook al een les crossen aan Average Rob en zijn broer. Het leverde veelbekeken video’s op, maar nu had Robert van Impe – zo heet Average Rob – een nieuw idee. Hij wilde starten in een cross om zo de sport ‘in de spotlight te zetten’.

Effe voor de duidelijkheid: de organisatie van Diegem en Flanders Classics zijn mega chaud om ons te verwelkomen en snappen het project volledig. Maar er is letterlijk één senior bij Belgian Cycling die stokken in onze wielen steekt. Mega spijtig… Het enige wat we altijd willen doen is onze Belgische sporten op een entertainende manier promoten”, laat hij weten op sociale media.

De YouTuber voegt eraan toe dat hij over een Elite 2-licentie beschikt, maar volgens Christophe Impens van Golazo is dat niet het probleem. “Rob, voor elke Belgische UCI cross moet je minstens 25 nationale punten hebben om te mogen starten en die punten moet je verdienen door enkele B-crossen te rijden. Je moet eerst minstens een tweede plaats rijden in een elite zonder contract cross (B-cross) of bijvoorbeeld vijf keer zevende worden”, reageert hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.